Marea Britanie înregistrează o creştere cu 600% a cazurilor de persoane surprinse culegând fructe şi ciuperci din parcurile regale.
Oamenii care obişnuiesc să culeagă fructe şi ciuperci din natură sunt avertizate că procedând astfel în parcurile regale din Londra încalcă o interdicţie şi afectează mediul înconjurător, conform The Royal Parks, citată de Press Association. Anul trecut poliţia a emis 35 de avertismente persoanelor care au fost surprinse recoltând hrană din natură, practică interzisă în parcurile regale din Londra, o creştere cu 600% faţă de anul precedent.
Una dintre aceste persoane a ajuns la tribunal după ce a ignorat atenţionarea poliţiei şi a repetat fapta, potrivit Royal Parks. Deşi practica culegerii hranei din natură câştigă popularitate în Marea Britanie, organizaţia care gestionează unele dintre cele mai cunoscute spaţii verzi din Londra şi-a exprimat îngrijorarea că aceasta contribuie la scăderea cantităţii de hrană pentru vieţuitoarele sălbatice şi ar putea dăuna parcurilor.
Un motiv special de îngrijorare îl constituie culegerea castanelor comestibile din parcurile Richmond şi Bushy unde trăiesc exemplare de căprioare. După sezonul de împerechere, epuizate şi slăbite, acestea se bazează pe castane şi ghinde pentru a creşte în greutate şi a supravieţui în timpul iernii.
Toamna, perioadă de vârf
Lunile octombrie şi noiembrie sunt perioadele de vârf pentru ciuperci, care reprezintă o importantă sursă de hrană pentru animalele din parcuri dar şi habitatul preferat de numeroase insecte. Culegerea ciupercilor le poate afecta înmulţirea şi capacitatea de supravieţuire. Se produce astfel un efect de domino care afectează speciile de vieţuitoare sălbatice deoarece ciupercile contribuie la descompunerea plantelor moarte şi la reciclarea nutrienţilor din acestea absorbiţi de plantele vii.
Creşterea accentuată a numărului persoanelor care culeg nuci şi ciuperci este extrem de îngrijorătoare, a avertizat Julia Balfour din cadrul The Royal Parks. În această perioadă a anului mulţi oameni se bucură de culegerea hranei de pe garduri vii sau din păduri, însă vă rugăm nu faceţi acest lucru şi în parcurile noastre, a adăugat ea. Protejarea faunei sălbatice şi a biodiversităţii din parcurile noastre este o provocare continuă pentru The Royal Parks şi avem nevoie ca publicul să colaboreze cu noi în acest sens, a subliniat reprezenta The Royal Parks.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci