Fructele şi legumele mai puţin arătoase vor ajunge în supermarket. Anunțul făcut de Comisia Europeană

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Comisia Europeană propune să nu mai existe standarde de comercializare pentru fructele și legumele care ajung pe rafturile supermarketurilor. Asta ne-ar permite să cumpărăm fructe şi legume proaspete la preţuri mai accesibile, iar măsura ar contribui şi la reducerea risipei alimentare.

Supermarketurile sunt pline de legume şi fructe fără "defect", care-ţi iau ochii. Cele deformate, cu pete sau cu dimensiuni "greşite" nu ajung pe rafturi. Din acest motiv, comisarii europeni vor să facă loc şi legumelor sau fructelor din categoria a doua în magazine pentru a evita risipa. În Marea Britanie, de exemplu, acestea sunt la mare căutare acum din cauza inflației și a scumpirilor. Pentru că preţurile sunt mult mai mici.

Reprezentanţii unui hypermarket spun că aproximativ 83 de tone de legume şi fructe au fost salvate în ultimele 6 luni prin vânzare imediată. O cutie de legume este 4,5 lei, iar una de fructe, 6 lei şi pot cântări până la 2 kilograme. Specialiştii au, însă, reţineri.

Pentru a intra la raft, fructele şi legumele trebuie să îndeplinească o serie de standarde, cum ar fi dimensiunea, forma şi gramajul. În Europa, o treime dintre legume și fructe sunt aruncate. Acestea ajung la gunoi, de multe ori nu pentru ca s-au stricat, ci pentru ca nu arată bine, scrie Observator.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel