Fructul care ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Hipertensiunea arterială este cea mai frecventă afecțiune cardiovasculară. De altfel, în prezent este considerat principalul factor de risc de deces.

Persoanele cu hipertensiune arterială au un risc crescut de a suferi un accident vascular cerebral, insuficiență cardiacă, fibrilație atrială sau boala coronariană.

Nesolul sau pruna japoneză

Hipertensiunea poate fi ținută sub control și cu ajutorul unei diete echilibrate. Potrivit unui studiu recent publicat în jurnalul de specialitate Hypertension Research, nesolul sau pruna japoneză ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și, implicit, la prevenirea hipertensiunii arteriale.

Studiul a fost realizat pe șoareci. Acestora li s-au administrat perfuzii de angiotensină II pentru a prevenit dezvoltarea hipertensiunii arteriale. 

Deși rezultatele nu pot fi sigure pe deplin la om până când nu sunt confirmate prin experimente pe acești subiecți, dovezile se adaugă altor studii care au constatat beneficiile pentru sănătate în consumul de nesol (de exemplu, se știa deja că ar putea avea efecte antiinflamatorii sau efecte antioxidante). Așadar, nesolul este recomandat pentru a fi adăugat în alimentație, informează 20minutos.es.

VEZI ȘI: Efectele excesului de sare în organism. Ce spun studiile

Se estimează că majoritatea oamenilor din lume consumă între 9 și 12 grame de sare pe zi, ceea ce este cu mult peste maximul zilnic recomandat. Acest lucru este îngrijorător, deoarece consumul excesiv reprezintă unul dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare, principala cauză de deces în lume.

Sarea este asociată cu hipertensiunea arterială, fiind un factor de risc pentru bolile de inimă, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.

Potrivit unui studiu publicat în revista științifică British Journal of Pharmacology excesul consumului de sare ar putea fi legat de un risc crescut de demență, scrie 20minutos.es.

Pentru a ajunge la această concluzie, autorii studiului au folosit șoareci cărora le-au furnizat apă sărată timp de 12 săptămâni. În paralel, le monitorizau tensiunea arterială, funcția cognitivă și emoțională și fosforilarea proteinei TAU.

Această abordare a arătat că într-adevăr, șoarecii care au primit sare au prezentat o tensiune crescută și o fosforilare crescută a TAU în creier. În mod similar, s-au observat niveluri reduse ale unor proteine ​​precum CaMKI și PSD95.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/efectele-excesului-de-sare-in-organism-ce-spun-studiile_919515.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel