Fructul care ține psihiatrul departe. Mihaela Bilic: Și nu, nu îngrașă!

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @irinafischer
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @irinafischer

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre fructul care ține psihiatrul departe și care nu îngrașă. 

Bananele sunt fructe delicioase, nutritive și extrem de populare pe plan mondial. Ele sunt bogate în carbohidrați, mai ales în zahăr și fibre alimentare. Conțin, de asemenea, vitamine și minerale esențiale, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, potasiu și magneziu. 

Aceste fructe sunt o sursă excelentă de energie datorită carbohidraților și zaharurilor naturale pe care le conțin. Ele pot fi o gustare potrivită înainte sau după antrenament, iar datorită conținutului de potasiu și sodiu, bananele pot contribui la menținerea tensiunii arteriale în limite normale.

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care sunt multiplele beneficii pe care le aduce consumul de banane. Pe lângă faptul că sunt foarte nutritive, bogate în potasiu și magneziu, benefice pentru sistemul digestiv, ele sunt fructele care țin psihiatrul departe. 

O banană pe zi ține psihiatrul departe

Dacă mărul era fructul ce ne garanta sănătatea fizică, banana este cea care are grijă de dispoziția și starea psihică. Nu întâmplător bananele sunt cele mai consumate fructe, nu doar ca desert ci ca fel de mâncare principal. În multe țări ele se gătesc/se prăjesc precum cartofii - tocmai pentru că sunt hrănitoare și pline de nutrienți valoroși.

Bananele au glucide lente ce asigură energia în caz de sport/mișcare, au potasiu și magneziu pentru funcționarea optimă a sistemului nervos și mușchilor.

Dar cel mai important ingredient al lor este triptofanul, un aminoacid esențial care se transformă în organism în serotonină. Iar serotonina este substanța de care depinde starea de bine, liniștea și echilibrul psihic. Dintre fructe doar bananele și prunele conțin acest precursor natural de serotonină, așa că lăsați merele și citricele deoparte și puneți accent pe banane - în anotimpul rece nu strică niciodată un strop de bine în plus.

Și nu, nu îngrașă!! O banană are 100 calorii, iar faptul că este alcalină (nu acidă precum mărul și citricele) o face prietenoasă cu tubul digestiv și, spre deosebire de alte fructe, nu stimulează pofta de mâncare.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook. 

1. -imagine fara descriere- (mihaela-bilic-fb_18357300.jpg)

Sursă foto: Captură Facebook Mihaela Bilic 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel