Fructul care vă ajută digestia poate fi introdus cu ușurință în alimentație. Este versatil și se poate consuma la orice oră.
Ananasul este unul dintre fructele recomandate a fi consumate după masă, ca urmare a conținutului de nutrienți cu efect enzimatic care ajută digestia.
Pe lângă acestea, ananasul conține și substanțe nutritive și compuși benefici, cum ar fi vitamina C sau manganul.
De altfel, consumul de ananas poate contribui la creșterea imunității, la scăderea riscului de cancer și la îmbunătățirea timpului de recuperare după o intervenție chirurgicală.
Mai mult decât atât, ananasul este foarte versatil și poate fi introdus cu ușurință în alimentație, putând fi consumat la oricare dintre mese sau ca gustare.
Ananasul este bogat în nutrienți
Ananasul are un conținut scăzut de calorii (kcal), dar este foarte hrănitor. Doar 1 cană (165 de grame) de bucăți de ananas conține următoarele substanțe nutritive: vitamina, potasiu, magneziu, mangan, cupru, vitamine din complexul B-urilor și fier.
De asemenea, poate conține urme de fosfor, zinc, calciu, vitamina A și K.
Conține antioxidanți
Ananasul nu este doar bogat în substanțe nutritive, ci conține și antioxidanți - molecule care ajută organismul tău să se ferească de stresul oxidativ.
Stresul oxidativ este cauzat de o abundență de radicali liberi, molecule instabile care cauzează deteriorarea celulelor, adesea legate de inflamația cronică, sănătatea imunitară slăbită, boli de inimă, diabet și unele tipuri de cancer.
Poate ajuta la digestie
Veți găsi adesea ananasul servit alături de carne și păsări de curte în țări precum Brazilia.
Acest fruct conține un grup de enzime digestive numite bromelaină, care pot ușura digestia cărnii. Bromelaina descompune moleculele de proteine, ceea ce înseamnă că intestinul tău subțire le poate absorbi mai ușor.
Poate reduce riscul de cancer
Cancerul este o boală cronică caracterizată prin creșterea necontrolată a celulelor. Progresia sa este în mod obișnuit legată de stresul oxidativ și de inflamația cronică.
Mai multe studii notează că ananasul și compușii săi, inclusiv bromelaina, pot reduce riscul de cancer prin minimizarea stresului oxidativ și reducerea inflamației.
Poate stimula imunitatea și suprima inflamația
Ananasul este folosit în medicina tradițională de secole. Acestea conțin diverse vitamine, minerale și enzime, cum ar fi bromelaina, care pot îmbunătăți în mod colectiv imunitatea și reduce inflamația.
Cei care au mâncat ananas au avut un risc semnificativ mai mic de infecții virale și bacteriene.
Poate ușura simptomele de artrită
Proprietățile antiinflamatorii ale bromelainei pot asigura ameliorarea durerii pentru cei care suferă de artrită inflamatorie.
Poate accelera recuperarea după o intervenție chirurgicală sau exerciții fizice intense
Consumul de ananas poate reduce timpul necesar pentru recuperarea după o intervenție chirurgicală sau exerciții fizice.
În timp ce acest fruct ajută la refacerea rezervelor de carbohidrați după exerciții fizice, unele dintre beneficiile sale se datorează și proprietăților antiinflamatorii ale bromelainei.
Acesta poate reduce chiar și disconfortul, durerea sau umflarea după o intervenție chirurgicală dentară.
Ușor de adăugat în dietă
Ananasul este dulce, convenabil și ușor de adăugat la dieta dumneavoastră.
Fructul proaspăt este ușor de găsit în multe magazine alimentare și piețe, chiar și în afara sezonului. Îl puteți cumpăra conservat, deshidratat sau congelat pe tot parcursul anului, notează Healthline.
Citește și: Fructul care te ajută să te simți mai fericit dacă îl mănânci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News