Andreea Sava, într-o postare pe blogul personal, ne spune care este fructul săptămânii: întărește sistemul imunitar și, consumat corect, ne ajută să slăbim.
"Azi am ales portocalele, pentru că sunt foarte bune pentru sistemul imunitar, încetinesc procesul de îmbătrânire și fac pielea mai frumoasă, asta ca să dau doar câteva exemple", a spus jurnalista.
De ce e bine să mâncați portocale
1. Încetinesc procesele de îmbătrânire
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, îmbătrânirea fiind rezultatul proceselor de oxidare din organism dar și pentru că stimulează pielea să genereze colagen, cel responsabil pentru elasticitatea acesteia.
2. Sunt foarte bogate în nutrienți
O singură portocală îți asigură toată cantitatea de vitamina C pe care ar trebui să i-o dai organismului într-o zi, dar și vitamina A și B6, calciu, potasiu, magneziu, seleniu și fosfor.
[citeste si]
3. Întărește imunitatea
Datorită acestui complex de nutrienți dar, în special, a conținutului ridicat de vitamina C. Știți deja de când erați mici că, iarna, mai ales dacă erați răciți, doctorul vă prescria și o cură cu vitamina C.
4. Efecte benefice asupra sistemului cardio-vascular
Reglează tensiunea arterială, în sensul că o scade, prin neutralizarea efectelor consumului excesiv de sare, reduce colesterolul, iar potasiul, vitamina C și colina din portocale ajută la menținerea sănătății inimii.
5. Ajută la menținerea acuității vizuale
Iar de asta sunt responsabili antioxidanții puternici, precum colina, zeaxantina şi carotenoizii. Continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu