Află în articol care este fructul pe care dacă îl consumi zilnic previne apariția cancerului.
Consumul de nuci poate reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. În plus, fructul creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph, potrivit Realitatea.net.
Studiul, realizat de Imperial College London, arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.
Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%. În cadrul aceluiași studiu s-a constatat că nucile reduc la jumătate riscul de a muri din cauza unei boli respiratorii. Subiecţii studiului au mâncat o varietate de oleaginoase precum nuci, alune, migdale, alune de pădure, caju, fistic, nuci pecan, nuci braziliene şi arahide.
Toate aceste alimente protejează organismul de boli de inimă şi reduc riscul de moarte prematură. Cercetătorii au descoperit că arahidele reduc în special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc riscul apariţiei cancerului.
VEZI ȘI: Lista lui Vlad Ciurea: Toate astea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat care sunt alimentele pe care nu trebuie să le combinăm niciodată cu medicamente.
"Toată lumea știe că nu e bine să bei alcool atunci când iei medicamente. Cât este de adevărat și cum potențează anumite alimente efectul pastilelor? Merită discutat. Alcoolul scade metabolizarea substanțelor active și crește efectul medicamentelor. Nu trebuie asociat cu analgezice, tranchilizante, antidepresive, antialergice. Consumul simultan de alcool și medicamente dublează inclusiv efectele alcoolului, veți avea senzația că ați băut de două ori mai mult.
Sucul de grapefruit are efect negativ pe 20 de tipuri de medicamente: antihipertensive, anticoagulante, antihistaminice, antivirale, sedative, hormoni. El blochează descompunerea medicamentelor, prin urmare substanțele active se vor acumula în organism și pot ajunge la un nivel toxic.
Laptele și produsele lactate conțin calciu care formează compuși insolubili cu anumite substanțe active din medicamente. Asocierea lapte-medicamente poate determina iritație gastrică și reflux, pentru că laptele dizolvă rapid pelicula protectoare a pilulelor.
Alimentele bogate în vitamina K (varză, broccoli, spanac, avocado, pătrunjel) intră în competiție cu medicamentele anticoagulante și cresc riscul de formare de cheaguri de sânge. Dacă urmați un tratament antitrombotic, el poate fi afectat de vitamina K prezentă natural în mâncare.
Suplimentele cu fier sau alimentele bogate în fier (ficat, spanac, broccoli, pătrunjel, kiwi, citrice) modifică pH-ul intestinal și formează complexe insolubile cu medicamentele. Fierul scade efectul medicamentelor antihipertensive, penicilinei și hormonilor", a explicat Mihaela Bilic în cadrul emisiunii "Doctor de bine" de la Pro TV. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu