Delta Dunării a ajuns din nou în atenția opiniei publice, odată cu vizita președintelui României, Klaus Iohannis.
Astăzi, președintele Klaus Iohannis s-a aflat, alături de Carmen Iohannis, într-o vizită în Delta Dunării. La o conferință de presă, șeful statului s-a arătat preocupat de faptul că turiștii merg repede cu barca și nu apucă să se bucure de locul „senzațional”.
Șeful statului a vizitat Complexul Lacustru Somova-Parcheş, însă pe lângă acesta există numeroase alte locuri de o importanță turistică deosebită pe care turiștii le pot vedea. Vă prezentăm câteva dintre acestea, poate cele mai frumoase locuri din Delta Dunării.
Nicio vizită în rezervație nu poate ocoli Sulina, singurul oraș din Delta Dunării și poate cel mai cosmopolit centru urban din România. La Sulina ai ocazia să vizitezi Palatul Comisiei Europene a Dunării, monument istoric ce a funcționat până în anul 1921.
Alte obiective în Sulina includ farul vechi, farul de pe digul de nord și farurile de pe digul de sud. În plus, plaja din Sulina este una dintre cele mai curate plaje din țară.
Importanța acestui obiectiv ne-a determinat să nu-l includem în obiectivul Sulina, ci să-l considerăm un obiectiv separat, deoarece poate atrage alte categorii de turiști.
În cimitir se află îngropați oameni din nu mai puțin de 21 de naționalități: români, turci, bulgari, greci, evrei șamd. Mormintele acestora pot reprezenta un interes deosebit pentru istorici. De la prințese și marinari celebre, cimitirul este singurul loc din România care adăpostește un mormânt al unui pirat.
Probabil că te-ai întrebat cum arată vărsarea Dunării în mare. La Sulina este mai greu de văzut, pentru că aceasta este antropizată prin îndiguirea canalului Sulina până în largul mării. La Chilia, de asemenea este mai dificil de văzut, pentru că vărsarea brațului în Marea Neagră se află exclusiv pe teritoriul Ucrainei.
La Sfântu Gheorghe, însă, ai ocazia să vezi cum Dunărea se varsă în mare, în aceleași condiții naturale ca acum 100 sau 200 de ani. Atunci când condițiile climatice sunt favorabile, poți fi martorul unui fenomen unic. Apa venită pe brațul Sfântu Gheorghe are o nuanță mult mai deschisă decât apa Mării Negre, iar contactul dintre acestea este observabil de pe plaja sălbatică din Sfântu Gheorghe.
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV Plaja sălbatică de la Sfântu Gheorghe. Locul în care Dunărea întâlnește Marea Neagră / galerie FOTO
Pădurea și dunele de la Caraorman reprezintă, de asemenea, un obiectiv pe care turiștii îl cunosc mai puțin. Din cauza promovării puternice în ultimii ani a pădurii de la Letea, un obiectiv similar, din Caraorman, a intrat într-un soi de umbră.
Se pare, însă, că pădurea Caraorman este mult mai sălbatică decât cea de la Letea, iar aceasta adăpostește niște stejari seculari în jurul cărora s-au țesut numeroase legende.
În plus, la Caraorman ai șansa să vezi dune de nisip și să te simți la fel ca într-un safari în Africa. Nu rata această experiență!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News