Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a menționat că vestitul brand de ţară, frunza creată în mandatul Elenei Udrea, este în continuare în vigoare, dar „nu este folosită aproape deloc”.
„Este în vigoare. S-au cheltuit acum 10-12 ani 30 de milioane de euro, bani europeni. Este în proprietatea ministerului, stă nefolosit de atunci. (..) Nu e folosit aproape deloc”, a spus ministrul Daniel Cadariu, la TVR.
Daniel Cadariu a mai spus că a decis înființarea unui Consiliu de Brand Turistic Naţional care să dea soluţii cum să fie refolosit brandul, precum şi pentru a propune soluţii de a folosi resurselor din buget cu scopul de promovare turistică, până la înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiilor (OMD-uri) prin PNRR.
Mai mult, ministrul Cadariu a subliniat, la TVR, că a emis un ordin de ministru prin care toate cele 18.300 de unităţi turistice clasificate de Minister să afişeze frunza - brand de ţară. În acest sens, ministrul a spus că discută și cu aeroporturile pentru a afișa logoul creat în timpul mandatului Elenei Udrea la Turism.
De asemenea, este în pregătire un al doilea ordin, care menționează unde va fi amplasat acest logo şi ce dimensiuni trebuie să aibă.
Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marți, o instanță din Sofia, potrivit Antena 3. Instanța a acceptat cererea autorităților române, care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România.
Decizia nu este definitivă și ea poate fi atacată de Elena Udrea cu apel în cinci zile.
Dacă va fi adusă în România, Elena Udrea și-ar putea ispăși pedeapsa la Penitenciarul pentru femei de la Tîrgșor.
Amintim că Elena Udrea a părăsit teritoriul României înainte de a fi declarată sentința de șase ani cu executare în dosarul „Gala Bute”.
„Ca urmare a interesului manifestat de reprezentanţii mass-media faţă de ieşirea din ţară a unei persoane de sex feminin, cetăţean român, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră informează următoarele: persoana în cauză a părăsit teritoriul ţării în cursul dimineţii de 07 aprilie 2022, pe cale terestră, în mod legal, deoarece nu avea restricţionat dreptul la liberă circulaţie de către instituţiile competente”, se preciza într-un comunicat de presă emis de ITPF Giurgiu.
Un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondate, contestaţiile în anulare depuse de Elena Udrea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Gala Bute”, fostul ministru al Turismului urmând să execute condamnarea de șase ani de închisoare.
Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Mircea Badea a comentat subiectul. „Nu sunt surprins. Am văzut multe lucruri în România, atât de multe, atât de diverse, unele contradictorii... Repet: nu sunt surprins. După atâta timp, mă gândesc la această ecuație de viață, până la urmă, că asta cu justiția în România nu prea o mai menționez... Dar ca ecuație de viață, vă dați seama, totuși, doamna Udrea a împărățit alături de Băsescu zece ani în România. (...) Pe finalul domniei lui Băsescu, sistemul s-a întors împotriva lor. Doamna Udrea, pe vremea respectivă, critica orice fel de abuz, orice fel de nenorocire se întâmpla din cauza sistemului ticălos, cu sintagma aceea cu statul de drept... În rest, e greu să mai folosească acum acele expresii”, a zis Mircea Badea. Continuarea declarațiilor, AICI!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu