Fugarul pro-rus Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari pentru a plăti alegători, anunță Poliția Republicii Moldova

Captură de ecran / Foto: Video Youtube FRANCE 24 English
Captură de ecran / Foto: Video Youtube FRANCE 24 English

A fost făcut public de către Poliția Republicii Moldova faptul că fugarul pro-rus Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari pentru a plăti alegători.

Poliția Republicii Moldova a precizat joi că omul de afaceri pro-rus fugar Ilan Șor a canalizat 24 de milioane de dolari în această lună pentru a plăti alegători la alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE.

Șeful Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat în cadrul unui briefing că Șor a folosit Promsvyazbank din Rusia pentru transferurile de bani. Șor neagă comiterea de infracțiuni, conform Reuters.

De asemenea, Cernăuțeanu a mai declarat că în septembrie şi octombrie în Republica Moldova au intrat circa 39 de milioane de dolari pentru corupere electorală, conform agenției Moldpres, citată de Agerpres.

„Procesul de corupere a început mult mai devreme decât în luna septembrie. Transferurile bancare erau realizate din primăvara anului curent. Poliţia a documentat 138 mii de numere telefonice, utilizatori, care au relaţionat cu aplicaţia PSB. Cele mai multe transferuri au fost realizate în perioada 14-17 octombrie. Acţiunile de corupţie electorală erau realizate de către membrii organizaţiei criminale”, a afirmat şeful poliţiei moldovene.

IGP a constatat că în prezent se distribuie sumele de bani către cetăţenii implicaţi în schemele de corupere. Cazurile sunt în curs de anchetare, a adăugat Cernăuţeanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel