Fundaşul francez Kounde, despre alegerile din Franța: Va fi important să facem un baraj, să blocăm extrema dreaptă

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

După ce Franța a obținut o victorie importantă cu 1-0 în fața Belgiei în optimile de finală ale Euro 2024, fundașul Jules Koundé a fost desemnat jucătorul meciului.

Cu toate acestea, Koundé a folosit acest moment de glorie pentru a face un apel puternic împotriva partidului de extremă-dreapta Rassemblement National (RN), condus de Marine Le Pen, în contextul alegerilor legislative.

"Bineînțeles că am fost dezamăgit să văd direcția pe care o ia țara noastră. Cu atât de mult sprijin pentru un partid care este împotriva valorilor noastre, valorile de a trăi împreună, valorile de respect, și care vrea să divizeze francezii", a declarat fundașul echipei FC Barcelona.

Jules Koundé a subliniat importanța turului al doilea al alegerilor legislative și a încurajat cetățenii să se mobilizeze și să voteze. "Cred că există un al doilea tur, că încă nu s-a decis nimic și că mai trebuie să mergem să-i găsim pe cei care nu au votat", a afirmat el.

În vârstă de 25 de ani, Koundé și-a reiterat apelul de a nu permite partidului RN să obțină o majoritate absolută în legislativ. "Cred că va fi important să facem un baraj, să blocăm extrema dreaptă, partidul Rassemblement National. Pentru că nu este un partid care va conduce țara noastră spre mai multe libertăți și mai multă unitate. Aceasta este poziția mea", a spus jucătorul.

În urma turului de duminică, RN și aliații săi au obținut 33% din voturi, fiind urmați de un bloc de stânga cu 28%, în timp ce alianța centristă a președintelui Emmanuel Macron a obținut doar 22%, conform rezultatelor oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel