Fundaşul Sergino Dest (Ajax Amsterdam) va juca pentru naţionala SUA

Fundaşul echipei Ajax Amsterdam, Sergino Dest, revelaţia începutului de sezon, va juca pentru naţionala SUA şi nu pentru Olanda, a anunţat acesta într-un videoclip postat pe contul de Twitter al clubului său.

Am optat pentru Statele Unite. Am făcut-o pentru că simt că este alegerea potrivită, chiar dacă a fost dificilă, a spus fotbalistul care s-a născut în Almere (Olanda) dintr-o mamă olandeză şi tată american, pe 3 noiembrie 2000.

Format la Ajax din 2012, Dest a debutat la prima echipă pe 27 iulie şi de atunci a devenit component de bază al primului 11, el fiind dorit atât în naţionala Olandei cât şi a SUA.

"După ce a reprezentat Statele Unite la Campionatele Mondiale U17 şi U20, Sergino Dest va continua sub culorile noastre", a informat şi selecţionerul SUA pe contul său de Twitter.

Antrenorul Olandei, Ronald Koeman, a spus la rândul său: Sergino m-a sunat în această dimineaţă pentru a-mi explica motivele alegerii sale. Îi respect decizia.

În septembrie, Dest a jucat primele două meciuri în tricoul naţionalei SUA, amicale împotriva Mexicului (înfrângere cu 3-0) şi egal cu Uruguay (1-1). AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel