Fundația Soros a donat 1,35 milioane de dolari grupului care l-a dat în judecată pe Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Echipa de campanie a lui Donald Trump a criticat Curtea Supremă din Colorado, după ce l-a scos pe aceste de pe buletinul de vot pentru alegerile primare prezidențiale din 2024.

Echipa de campanie a lui Trump critică Curtea Supremă din Colorado pentru că l-a descalificat din alegerile din 2024 și spune că judecătorii numiți de democrați se amestecă în alegeri ca urmare a sondajelor car îl dau victorios pe Trump în scrutinul prezidențial de anul viitor, potrivit Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al campaniei, Steven Cheung, a susținut că un grup finanțat de miliardarul George Soros s-a aflat în spatele deciziei de a-l interzice pe Trump.

Într-o declarație, Cheung a spus: „Deloc surprinzător, Curtea Supremă din Colorado, numită total democrat, a luat o decizie împotriva președintelui Trump”.

„Sprijinirea planului unui grup de stânga, finanțat de Soros, de a interveni în alegeri în numele lui coruptului Joe Biden , eliminând numele președintelui Trump din buletinul de vot și eliminând drepturile alegătorilor din Colorado de a vota pentru candidatul ales de ei.

Liderii Partidului Democrat sunt într-o stare de paranoia față de creșterea în sondaje a președintelui Trump 

Și-au pierdut încrederea în președinția eșuată a lui Biden și acum fac tot ce le stă în putință pentru a împiedica alegătorii americani să-l re-aleagă pe Trump în noiembrie anul viitor”, a mai zis el.

Trump, scos din cursă în Colorado

Curtea Supremă din Colorado a decis că fostul președinte a încălcat clauza insurecțională a celui de-al 14-lea amendament pentru rolul său din 6 ianuarie.

Într-o decizie de 4-3, Înalta Curte din Colorado a decis că fostul președinte și candidatul republican din 2024 nu este eligibil pentru președinție.

„Curtea Supremă din Colorado a emis o decizie complet viciată în această seară și vom depune rapid un recurs la Curtea Supremă a Statelor Unite și o cerere concomitentă de suspendare a acestei decizii profund nedemocratic”, a mai spus Cheung.

Al 14-lea amendament a fost aprobat după Războiul Civil și interzice oficialilor să mai acceadă spre funcții în cazul în care s-ar fi „angajat în insurecție”.

„Majoritatea instanței susține că Trump este descalificat de a ocupa funcția de președinte în conformitate cu secțiunea 3 a celui de-al 14-lea amendament”, a scris instanța.

Decizia s-ar putea să nu se mențină. Cheung a confirmat marți seara că fostul președinte o va face recurs la Curtea Supremă.

Hotărârea de marți va fi suspendată până pe 4 ianuarie, în așteptarea unui recurs.

„Avem deplină încredere că Curtea Supremă a Statelor Unite va decide rapid în favoarea noastră și va pune capăt, în cele din urmă, acestor procese non-americane”, a spus Cheung.

În prezent, există patru judecători democrați care alcătuiesc Curtea Supremă din Colorado din șapte judecători în total.

Patru judecători numiți de guvernatorii democrați, Justiții, Richard L. Gabriel, Melissa Hart, William W. Hood III și Monica Márquez au votat pentru descalificarea fostului președinte.

Soros, finanțări colosale pentru Citizens for Responsibility and Ethics din Washington

Procesul a fost intentat de organizația Citizens for Responsibility and Ethics din Washington, în numele a șase alegători din Colorado, unii republicani și alții neafiliați unui partid politic.

Procesul a indicat rolul lui Trump în atacul din 6 ianuarie la Capitoliu și, de asemenea, eforturile sale de a răsturna alegerile prezidențiale din 2020.

Potrivit Washington Free Beacon, Soros a donat 1,35 milioane de dolari acestui grup.  

Soros a dat 1,35 milioane de dolari Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW), o organizație nonprofit din Washington, D.C., care nu își dezvăluie donatorii. Grupul a mai fost implicat într-o serie de procese și plângeri importante împotriva lui Trump și a altor republicani. Membrii săi de top apar în mod regulat în programele de știri care îi atacă pe republicani, dar sunt rareori etichetați ca având o agendă de stânga de către media americană.

Donațiile lui Soros către CREW au venit de la două entități din rețeaua Open Society Foundations, inclusiv 1.250.000 USD de la Fundația pentru Promovarea Societății Deschise și 100.000 USD de la Centrul de politici pentru Societatea Deschisă, potrivit unei analize a celor mai recente formulare fiscale ale grupurilor sale care acoperă anul fiscal 2017, care au fost furnizate de purtătorul de cuvânt al lui Soros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel