Fundația Soros va reduce finanțarea unora dintre proiectele din UE, în timp ce din altele se va retrage de tot

Foto: Facebook Alexander Soros
Foto: Facebook Alexander Soros

Fundația Soros își va reduce finanțarea proiectelor din Uniunea Europeană. De la reforme economice și judiciare la dreptul minorităților și a refugiaților, precum și libertatea de exprimare sunt câteva dintre domeniile susținute financiar de fundația lui George Soros.

Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundations, OSF), organizaţia caritabilă înfiinţată de miliardarul George Soros, și-a anunțat intenția de a se retrage sau chiar pune punct unei mari părți din activitatea pe care o are în Uniunea Europeană, potrivit unui email intern consultat de Reuters, scrie Agerpres.

Acest lucru va avea loc pe măsură ce OSF își va redirecționa atenția spre alte părți ale lumii, potrivit sursei menționate.

Astfel, în luna iunie, Open Society Foundations, fundația care susţine financiar diverse cauze în întreaga lume, de la reforme economice şi judiciare la drepturile minorităţilor şi refugiaţilor şi libertatea de exprimare, a anunţat că George Soros se pregăteşte să predea ştafeta unuia dintre fiii săi, Alexander, în vârstă de 37 de ani, iar în luna iulie a dezvăluit planuri care vizează concedierea a 40% din efectivele globale în cadrul unei modificări strategice.

”Noua direcţie strategică prevede retragerea sau terminarea unei mari părţi din munca noastră actuală din Uniunea Europeană, modificând accentul şi alocarea resurselor spre alte părţi ale lumii”, se precizează într-un email trimis angajaţilor OSF şi consultat de Reuters.

”Această modificare nu reflectă muncă noastră trecută şi multele contribuţii ale personalului de-a lungul anilor, ci mai degrabă o decizie orientată spre viitor şi bazată pe oportunităţile viitoare pentru a avea un impact semnificativ”, se mai precizează în email.

Totodată, în acest email intern nu sunt oferite detalii cu privire la modul în care Fundaţia îşi va schimba finanţarea, însă un purtător de cuvânt a precizat că grupul va continua să sprijine organizaţiile dedicate societăţii civile din Europa şi de asemenea va menţine sprijinul pentru comunităţile de romi din Europa.

”Fundaţiile pentru o societate deschisă îşi schimbă modul în care lucrează, însă familia mea şi OSF au sprijinit mult timp, şi rămân constante în sprijinul pentru proiectul european”, susţine preşedintele OSF, Alex Soros într-un comunicat remis Reuters.

Organizaţia, care direcţionează anual aproximativ 1,5 miliarde de dolari la nivel global, va continua să finanţeze programe în Europa, inclusiv în Ucraina, Republica Moldova, Kârgâstan şi Balcanii de Vest prin fundaţiile naţionale, a precizat un purtător de cuvânt de la OSF.

”Munca noastră în Europa a evoluat întotdeauna şi aceste noi modificări nu sunt o excepţie la acest trend pe termen lung”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Citește și: George Soros predă ștafeta fiului său, Alex, care vrea să contracareze o eventuală revenire la putere a lui Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel