UPDATE: Funeraliile lui Navalnîi au loc acum la Moscova. Mii de oameni au început să protesteze. Video LIVE

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Familia, prietenii și susținătorii lui Alexei Navalnîi își vor lua rămas bun de la regretatul lider al opoziției la înmormântarea acestuia, care va avea loc astăzi la Moscova.

 

UPDATE 2:

Oamenii prezenți la procesiune au început să protesteze împotriva conducerii Rusiei pentru uciderea liderului opoziției, dar și pentru războiul început în urmă cu doi ani împotriva Ucrainei.

"Nu i-a fost frică şi nici nouă nu ne este frică!", au strigat susţinătorii lui Navalnîi, în pofida prezenţei numeroase a poliţiei în zonă. "Nu vom ierta", au mai strigat aceştia.

Sicriul cu trupul lui Navalnîi a fost coborât în groapă sub acordurile piesei lui Frank Sinatra 'My Way', în timp ce mulţimea adunată în faţa cimitirului Borisovo, care nu era lăsată de poliţie să intre, scanda 'Rusia va fi liberă', potrivit Meduza.io.

UPDATE 1:

Ambasadorii germani, francezi și americani participă la funeralii. Au avut loc desfășurări de forță ale mai multor servicii de ordine în zona bisericii. Oamenii au protestat în stradă, câteva mii, iar unii au fost reținuți.

Aceștia au stat la cozi lungi pentru a intra în biserică și au împrăștiat flori pe stradă. Sunt zeci de vehicule ale agenților parcate foarte aproape de cimitir.

Cu toate acestea, rușii au aplaudat și au scandat "Rusia va fi liberă", "nu ne e frică" și "fără Război". Acestea reies dintr-un videoclip publicat de Mediazona.

Ivan Zhdanov a scris despre aducerea trupului lui Navalnîi la cimitir pe canalul său de Telegram, transmite BBC.

Colaboratorii lui opozantului rus susțin că semnalul de internet este bruiat, ceea ce îngreunează transmisiunile de la înmormântare. Aceștia au promis că vor transmite în permanență ceea ce se întâmplă acolo.

Aproape 250.000 de oameni urmăresc înmormântarea lui Alexei Navalnîi, live, pe contul lui de Youtube.

Familia, prietenii și susținătorii lui Alexei Navalnîi își vor lua rămas bun de la regretatul lider al opoziției la înmormântarea acestuia, care va avea loc astăzi la Moscova.

Potrivit echipei sale, mai multe locații din oraș au refuzat să organizeze slujba înainte de a primi în cele din urmă permisiunea unei biserici din sud-estul capitalei.

Poliția a ridicat ieri bariere în apropierea Bisericii Icoanei Maicii Domnului Îndură-mi durerile, unde va avea loc ceremonia de adio înainte de înmormântarea sa la cimitirul Borisovskoye din apropiere.

Văduva lui Navalny, Iulia Navalnaya, a stârnit temeri la începutul acestei săptămâni că Vladimir Putin va ordona arestări la înmormântarea soțului ei.

Poliția păzește zona din apropierea bisericii unde va avea loc astăzi slujba

Mama criticului de la Kremlin s-a luptat zile întregi cu autoritățile pentru eliberarea trupului său, după ce acesta a murit în timp ce era încarcerat în colonia penală Polar Wolf, la nord de Cercul Polar.

Oficialii ruși nu au anunțat cauza decesului. Țările occidentale îl consideră pe Putin responsabil pentru moartea sa - Kremlinul a respins acest lucru.

Nu este clar cine va participa astăzi la înmormântarea lui Navalnîi, după ce unul dintre aliații săi a declarat că rudele sale au fost presate să aibă o "înmormântare familială liniștită".

Poliția păzește zona din apropierea bisericii unde va avea loc astăzi slujba de înmormântare a lui Navalnîi. Ieri au fost văzuți muncitori punând bariere în apropierea bisericii.

Potrivit purtătoarei sale de cuvânt, slujba de înmormântare va începe la ora locală 14.00, conform Sky News.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel