Funeriu: în toamnă standardele nu vor fi scăzute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelaşi

funeriu
funeriu

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat că numărul de 890 de elevi care au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat nu este unul foarte mare şi a precizat că exigenţa se va menţine şi la examenul din toamnă.

Funeriu a explicat că odată cu acest examen s-a plecat pe un nou drum, iar abdicarea de la standardele impuse ar fi o greşeală. "La sesiunea din toamnă va fi o mare greşeală să scădem standardele. Elevii care astăzi nu au reuşit la examenul de bacalaureat pot să îl ia în toamnă dacă vor învăţa, dacă se vor pregăti, dacă vor munci serios. Standardele nu vor fi scăzute, iar nivelul de corectitudine va fi exact acelaşi", a spus ministrul.

El a mai precizat că un număr de 890 de elevi eliminaţi din examen nu constituie o cifră foarte mare la nivelul întregii ţari. În schimb reultatul per ansamblu al examenului este “oglinda societăţii româneşti” la ora actuală.

Referitor la promovabilitatea scăzută sau crescută în anumite judeţe, Funeriu a explicat că tendinţa istorică a anumitor judeţe cu rezultate bune s-a menţinut şi anul acesta. "Judeţul cu cea mai scăzută rată de promovare, Ilfov, nu a avut camere de luat vederi.(...) Judeţele fruntaşe în acest an sunt cele care istoric au fost fruntaşe, pe de-o parte, iar pe de altă parte inclusiv în aceste judeţe scăderile au fost, din păcate, în ton cu celelalte judeţe", a mai spus Funeriu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel