Furie la Moscova. "În caz de dezastru nuclear, aceste ţări nu vor avea timp să fugă pe Marte"

Furie la Moscova. "În caz de dezastru nuclear, aceste ţări nu vor avea timp să fugă pe Marte" / Foto: Pixabay
Furie la Moscova. "În caz de dezastru nuclear, aceste ţări nu vor avea timp să fugă pe Marte" / Foto: Pixabay

Rusia a acuzat, vineri, Occidentul că sponsorizează "terorismul nuclear".

Rusia a acuzat vineri Occidentul că sponsorizează "terorismul nuclear", după ce autoritățile au declarat că o dronă ucraineană a lovit orașul Kurchatov din vestul Rusiei, unde se află o centrală nucleară similară cu cea de la Cernobîl, scrie Reuters.

Roman Starovoit, guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că drona ucraineană a lovit un bloc rezidențial din Kurchatov, un oraș din epoca sovietică construit pe malul unui iaz de răcire pentru centrala nucleară Kursk, care este încă în funcțiune. 

"O dronă s-a prăbușit în orașul Kurchatov peste noapte. Din fericire, niciunul dintre rezidenți nu a fost rănit. Instalațiile critice nu au fost avariate ca urmare a prăbușirii dronei și a detonării ulterioare a acesteia", a spus Starovoit pe Telegram. 

Singurele daune au fost cauzate fațadei și geamurilor unui bloc de apartamente, a adăugat el, spunând că autoritățile îi vor ajuta pe locuitori să-și restaureze casele. Nu a existat nicio reacție imediată din partea Ucrainei, care este supusă în mod regulat atacurilor în masă cu drone rusești și rareori comentează asupra presupuselor atacuri cu drone asupra Rusiei.

Furia Rusiei


Incidentul, care vine după ce Rusia a declarat că a distrus două drone ucrainene lângă Kremlin în mai, a stârnit o reacție furioasă din partea Ministerului de Externe rus, având în vedere apropierea dronei de o centrală nucleară.

"Aceste țări care le furnizează (dronele) regimului de la Kiev plănuiesc să se retragă pe Marte dacă va avea loc un dezastru nuclear? Nu vor avea timp", a declarat sarcastic purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova.

"Oamenii din țările NATO ar trebui să realizeze că guvernele lor sponsorizează terorismul nuclear de către regimul de la Kiev", a mai spus ea.

Securitatea centralelor nucleare



Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sistemele de apărare aeriană ale Rusiei funcționează eficient, pe fondul unor rapoarte neconfirmate de pe rețelele de socializare că astfel de sisteme au fost folosite pentru a respinge atacul cu drone, dar a spus că este evident că Ucraina continuă să încerce să lovească ținte în interiorul Rusiei.

Serviciul de securitate rus FSB a declarat în august anul trecut că securitatea în jurul instalațiilor nucleare a fost întărită după ce oameni despre care se spunea că sunt sabotori ucraineni au distrus liniile electrice care furnizează centrala nucleară Kursk, perturbând temporar funcționarea acesteia.

Alexei Lihaciov, șeful corporației nucleare de stat Rosatom din Rusia, a declarat joi la televiziunea de stat că securitatea centralelor nucleare este "sub control" și că au fost luate toate măsurile necesare, inclusiv capacitățile de apărare aeriană.

Rusia și Ucraina s-au acuzat de mult timp reciproc că riscă o catastrofă nucleară la o altă instalație - centrala nucleară Zaporojie, de pe teritoriul controlat de ruși din sudul Ucrainei.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel