Furie la Paris după ce polițiștii au ucis un adolescent oprit în trafic /video

Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Protestele și tulburările au izbucnit în regiunea Parisului peste noapte, după ce poliția a împușcat un tânăr de 17 ani care nu a reușit să se oprească la ordinul poliției rutiere.

 

Videoclipul care circulă pe rețelele de socializare arată un ofițer de poliție îndreptând o armă spre șoferul unei mașini, înainte să se audă o împușcătură. Apoi mașina se prăbușește până la oprire, scrie BBC.

Adolescentul, pe nume Naël M, a murit din cauza rănilor de glonț în piept, în ciuda ajutorului oferit de serviciile de urgență.

Ofițerul acuzat că l-a împușcat a fost reținut sub acuzația de omucidere.

Impușcătura a declanșat o serie de proteste, marți seara, în Nanterre, zona de la vest de Paris, unde adolescentul a fost ucis. Aproximativ 31 de persoane au fost arestate în urma tulburării.

Naël M este a doua persoană din acest an în Franța care a fost ucisă  de poliție în timpul unei opriri în trafic. Anul trecut, un record de 13 persoane au murit în acest fel.

Potrivit ziarului Le Monde, poliția a sugerat inițial că adolescent și-a condus mașina spre ei cu intenția de a-i răni.

Însă filmările postate online și verificate de agenția de știri AFP arată o poveste diferită.

Acestea prezintă doi ofițeri în apropierea vehicului. Unul își îndreaptă arma spre șofer prin fereastră și pare să tragă la o distanță directă în timp ce acesta încearcă să plece.

De asemenea, agenția mai raportează că o persoană din videoclip poate fi auzită spunând „o să fii împușcat în cap” – dar nu este clar cine o spune.

Alți doi se aflau în mașină în momentul împușcăturii - unul a fugit în timp ce altul, tot minor, a fost arestat și reținut de poliție.

Incidentul a stârnit furie și revoltă peste noapte, mașini și coșuri de gunoi au fost incendiate și adăposturi pentru autobuze distruse. În apropierea secției de poliție au fost declanșate și focuri de artificii. Poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a goni protestatarii.

Youtube video image

Mai multe incidente de tulburări au fost înregistrate și în orașele Asnières, Colombes, Suresnes, Aubervilliers, Clichy-sous-Bois și Mantes-la-Jolie.

Autoritățile au deschis două anchete separate în urma morții adolescentului - una cu privire la o posibilă ucidere de către un funcționar public și o alta asupra eșecului șoferului de a-și opri vehiculul și a presupusei tentative de a ucide un ofițer de poliție.

Șeful poliției din Paris, Laurent Nuñez, a declarat postului de televiziune francez BFMTV că acțiunile polițistului „ ridică întrebări”, deși el a sugerat că ofițerul s-ar fi simțit amenințat.

Avocatul de familie al tânărului de 17 ani, Yassine Bouzrou, a insistat că este o apărare nelegitimă, spunând aceluiași canal că videoclipul „arată în mod clar un polițist care ucide un tânăr cu sânge rece”.

El a adăugat că familia a depus o plângere împotriva poliției pentru „minciuni”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel