Scandal în Marea Britanie, după ce s-a descoperit carne de cal în loc de carne de vită în lasagna, în pachetele livrate de un producător francez. În urma anchetei demarate de firma franceză, s-a stabilit că materia primă provenea de la un furnizor român.
Carnea de cal utilizată pentru prepararea lasagna, în Marea Britanie, provenea de la un furnizor român, a anunţat, vineri seară, preşedintele firmei franceze Comigel, Erick Lehagre, scrie Mediafax.
În urma unei anchete proprii, Comigel a stabilit că un furnizor român a trimis carnea, prin intermediul societăţii franceze Spanghero, deși inițial se apreciase că era vorba de carne din Franța. Potrivit președintelui companiei Comigel, carnea a fost împachetată în Franţa şi trimisă în Marea Britanie.
"În urmă cu opt zile, ne-am dat seama că era o problemă după ce am fost sesizaţi de pe piaţa britanică. Am identificat furnizorul nostru, societatea franceză Spanghero", cu sediul în Castelnaudary, în sud-vestul Franţei, a continuat Lehagre.
"Furnizorul nostru ne-a comunicat că avea carnea de la un producător român. Am aflat că provenea de la abatoare din România unde se taie vite şi cai", a continuat el.
Scandalul din Marea Britanie s-a amplificat în urmă cu câteva zile, când compania britanică de congelare Findus a recunoscut că, de aproximativ şase luni, există probleme cu pachete de carne care ar fi trebuit să fi fost de vită şi care erau livrate de producătorul francez Comigel.
Producătorul francez Comigel, care alimentează numeroase lanțuri de supermarketuri din Marea Britanie, a precizat că unele dintre pachetele destinate lasagna livrate companiei Findus conţineau carne de cal în proporţie de 99 - 100 %.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News