Fursecurile, coapte conform acestei rețete, sunt foarte fragede, aerisite și se topesc literalmente în gură.
Aceste fursecuri sunt deliciile preferate ale copiilor. Prepararea acestor fursecuri este cât se poate de simplă. Iar fursecurile se dovedesc a fi foarte gustoase, cu un gust și o aromă plăcută de vanilie. În plus, își vor păstra prospețimea mai mult timp.
Ingrediente:
făină - 320 grame,
smântână - 100 grame,
unt - 100 grame,
zahăr - 2 linguri,
ouă - 2 bucăți,
coajă de lămâie sau esență de vanilie;
un plic de praf de copt.
Se amestecă făina cernută cu praful de copt, zahărul, sarea și coaja de lămâie. Untul rece se dă prin răzătoarea grosieră. Untul se adaugă la făină și se frământă un aluat, care trebuie să semene cu niște firimituri.
Adaugă un ou și smântână în aluat. Frământă din nou. Pe masa de lucru se presară făină și se întinde aluatul într-un strat nu gros.
Unge aluatul cu un ou bătut și presară zahăr. Taie fursecurile cu formele speciale sau poți le poți tăia pătrate cu un cuțit. Fursecurile se pun pe tavă de copt, acoperită cu hârtie pergament, și se coc, la 180 grade, timp de 25 de minute. Poftă bună!
Poți pregăti și niște fursecuri cu ciocolată. Iată rețeta pentru niște fursecuri cu ciocolată moi și fragede. Se prepară rapid, într-un cuptor cu microunde.
Rețeta este foarte simplă și fursecurile vor fi mult mai gustoase decât cele cumpărate din magazin.
Ingrediente:
unt - 20 grame;
zahăr brun - 25 grame;
lapte - 10 ml;
făină - 55 grame,
praf de copt - 1/8 linguriță;
sare - 1/2 linguriță;
ciocolată - 70 grame.
Topește untul în cuptorul cu microunde. Amestecă bine untul cu zahărul și laptele până când zahărul se dizolvă. Se adaugă făina cernută, praful de copt și sarea. Amestecă din nou. Acum este momentul să încorporezi și ciocolata în aluat.
O rețetă eficientă pentru răceli și viroze: ai nevoie de un kilogram de kiwi și câteva lămâi verzi
Transferă aluatul pe suprafața de lucru. Formează mai multe biluțe și aplatizează-le. Așează-le pe o farfurie potrivită pentru cuptorul cu microunde.
Prăjitura care se topește în gură: ai nevoie doar de două albușuri
Fursecurile se coc în cuptorul cu microunde, doar 1 minut, la putere maxima. Lasă fursecurile să se răcească, astfel încât să capete structura dorită. Iată că nu toate produsele de copt de casă necesită timp și experiență pentru a le găti. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu