A început sezonul dovleacului, de aceea, dacă iubiți acest fruct, îl puteți folosi pentru a crea deserturi gustoase.
În acest sens, mai jos găsiți rețeta unor fursecuri delicioase și sănătoase cu dovleac și ciocolată. Aceste fursecuri conțin puține ingrediente și vor fi perfecte pentru a fi savurate în orice moment al zilei.
Biscuiți cu dovleac și ciocolată. Ingredientele de care aveți nevoie:
1 pahar de făină de ovăz,
1 linguriță de scorțișoară,
ciocolată vegană tocată,
esență de vanilie,
1 pahar de piure de dovleac.
Pentru decor: ¼ pahar de ciocolată vegană tocată
Primul lucru este să pregătiți piureul de dovleac. Prin urmare, dovleacul se curăță de coajă și se taie felii. Transferați feliile pe o foaie de copt, unsă cu ulei.
Dovleacul se dă într-un cuptor preîncălzit, la 200 de grade. Lăsați dovleacul la cuptor pentru 30 de minute. După de timpul a expirat, lăsați dovleacul încă 10 minute în cuptorul oprit.
Negresă din trei ingrediente: un deliciu culinar ușor de făcut
Când dovleacul este gata, transferați pulpa într-un blender și mixați până obțineți un piure de o consistență cremoasă.
Puneți piureul de dovleac într-un castron mare, adăugați esența de vanilie, scorțișoara și amestecați bine cu o lingura.
Apoi turnați făina și amestecați. Integrați și ciocolata tocată anterior cu un cuțit. Amestecați bine până când aluatul este omogen și umed și lăsați-l să se odihnească 10 minute.
Nu mai aruncați tulpinile de mărar. Puteți prepara ceva foarte gustos din ele
După cele 10 minute, formați mici biluțe din aluat și așezați-le pe o foaie de copt, tapetată cu pergament. Apoi ornați fursecurile cu ciocolată tocată. Puneți fursecurile în cuptor pentru 15 minute la 180 de grade. Poftă bună!
Vezi și:
În mod surprinzător, există produse de patiserie care pot fi preparate chiar și fără cuptor. Acest sufleu de ciocolată este incredibil de delicios și poate fi preparat în doar 20 de minute. Pentru a-l pregăti aveți nevoie de o cratiță.
Pentru a face un sufleu de ciocolată aveți nevoie de următoarele ingrediente:
2 ouă;
140 grame de zahăr granulat;
80 ml ulei vegetal;
120 ml lapte;
180 grame de făină;
20 grame de cacao;
10 grame praf de copt;
5 grame de zahăr vanilat;
2 linguri de apă;
80 grame de ciocolată.
Ungeți formele pentru sufleu cu puțin unt. Puneți câte 1 linguriță de zahăr în fiecare formă și distribuiți uniform zahărul de-a lungul pereților.
Bateți ouăle cu zahărul pentru a obține o masă albă pufoasă. Adăugați uleiul vegetal, laptele, făina cernută, praful de cacao, praful de copt și zahărul vanilat.
Salata cu vinete, usturoi și nuci. Este potrivită și pentru o masă festivă
Amestecați ingredientele cu un mixer pentru a obține o compoziție uniformă. Adăugați 2 linguri de apă și amestecați.
Împărțiți aluatul în formele pregătite, umplând 3/4 din volum. Puneți câte 2 pătrățele de ciocolată în fiecare formă și acoperiți-le cu câte o lingură din compoziție.
Puneți formele umplute într-o cratiță adâncă cu apă clocotită. Apa trebuie să ajungă la mijlocul formelor. Acoperiți oala cu un capac și puneți-o pe foc mic. După 10-11 minute, desertul va fi gata.
Desertul finit se decorează cu zahăr pudră și se servește fierbinte. Sufleul preparat după aceasta rețetă are un centru lichid cu ciocolată topită. Această rețetă este o adevărată salvare pentru cei care vor să pregătească rapid ceva gustos și delicios. Poftă bună!
Surprindeți-vă familia și prietenii cu un desert indian neobișnuit. Desertul se prepară din lapte praf, unt și smântână, iar pentru gust se adaugă nuci. Este foarte simplu să faci acest desert. Durează doar 10 minute pentru a-l pregăti și 30 de minute pentru a-l congela.
Pentru a face desertul indian veți avea nevoie de:
unt - 100 grame;
smântână de 20% grăsime - 100 grame;
zahăr - 100 grame;
zahăr vanilat - 10 grame;
sare - un praf;
lapte praf - 250 grame;
nuci - după gust.
Topiți untul la foc mic, adăugați un praf de sare și zahărul și amestecați bine. Adăugați, apoi, smântâna și amestecați.
Aduceți conținutul cratiței la fiert, luați-o de pe foc și adăugați zahărul vanilat. Mixați totul timp de 2-3 minute.
Omleta cu mere: un desert neobișnuit, delicios și rapid. Doar 100 de calorii pentru o porție
Adăugați laptele praf în compoziția mixată și amestecați bine. Trebuie să obțineți un amestec gros și vâscos, care își păstrează perfect forma.
Puneți desertul într-o forma tapetată cu folie alimentară și unsă cu ulei vegetal și nivelați cu o lingură.
Deasupra așezați nucile și apăsați-le cu o lingură pentru a se scufunda în compoziție. Desertul se dă în congelator timp de 20-30 de minute. Tăiați-l în pătrate înainte a-l servi pe masă.
Tartă rustică pentru o cină sățioasă din 3 cartofi și 2 vinete. Rețeta bunicii
Desertul va fi foarte fraged, moderat de dulce și ușor, în ciuda prezenței untului. Acest desert are un gust de ciocolată cu lapte, dar cu o textură mult mai delicată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu