Furtuna a făcut ravagii în Argeș. Copaci doborâți și gospodării inundate în Pitești și localitățile limitrofe

FOTO cu rol ilustrativ @ ISU
FOTO cu rol ilustrativ @ ISU

Furtuna pentru care a fost emisă avertizare nowcasting Cod portocaliu a făcut prăpăd în județul Argeș.

Furtuna a făcut ravagii, vineri seara, în municipiul Pitești și în mai multe localități limitrofe, au anunțat reprezentanții Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, scrie Agerpres.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor căzuți în mai multe cartiere din Pitești și în comunele Bascov, Bradu, Băbana și Moșoaia. De asemenea, au fost mai multe apeluri privind gospodării inundate.

Citește și: Cod roșu de averse și vijelii. Care sunt zonele vizate

În sprijinul pompierilor de la detașamentele din Pitești și Bradu au fost trimise echipaje de intervenție de la Mioveni, Câmpulung, Costești, Aninoasa, Rociu și Izvoru.

”Au fost transmise mesaje Ro-Alert pentru avertizarea populației din zonele vizate. Totodată, pentru monitorizarea situației și adoptarea promptă a măsurilor pentru gestionarea eficientă a solicitărilor, la nivelul instituției noastre a fost activată grupa operativă”, se arată într-o informare transmisă de ISU Argeș.

Amintim că județul Argeș s-a aflat, până la ora 22.30, sub avertizare nowcasting Cod portocaliu de averse torențiale, care acumulat cantități de 25...30 l/mp,  frecvente descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Cod galben și portocaliu de inundații în 18 bazine hidrografice până duminică

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis avertizări Cod galben și Cod portocaliu de inundații pentru mai multe râuri din 18 bazine hidrografice din România, valabile până duminică, 15 septembrie. Codul galben este activ din 13 septembrie până pe 15 septembrie, vizând cursuri de apă din județe precum Maramureș, Bihor, Cluj, Timiș și Vrancea. În același timp, Codul portocaliu, valabil în perioada 13-14 septembrie, avertizează asupra riscului de viituri rapide și inundații locale în județele Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea, cu fenomene severe pe râuri mici.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, atenționări Cod galben și Cod portocaliu de inundații, valabile până duminică la prânz, pe râuri din 18 bazine hidrografice. Citește articolul complet aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel