Furtuna de luni seara, pagube în Bucureşti şi în 11 judeţe

Furtuna
Furtuna

În urma ploilor abundente şi vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 25 de localităţi din 11 judeţe (Argeş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureş, Suceava, Teleorman şi Vâlcea) şi municipiul Bucureşti.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 25 locuinţe, 43 curţi şi anexe, 11 subsoluri şi beciuri, un obiectiv social, precum şi pentru degajarea a 21 copaci şi 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiş a fost dislocat de vânt.

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naţionale (DN 13B - HR, DN12 - HR, DN1D - PH şi DN 1B - PH) şi 3 drumuri judeţene (DJ 153D - HR, DJ 102F - PH şi DJ 100C - PH).

Trei persoane din Bucureşti, transportate la spital



Din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane din municipiul Bucureşti au primit asistenţă medicală şi au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave. O situaţie deosebită a avut loc în localitate Suseni din judeţul Harghita, unde din cauza debitelor înregistrate pe râul Mureş au fost inundate mai multe curţi şi grădini. Având în vedere nivelul apei din curtea gospodăriei, patru persoane (1 copil si 3 adulţi) au fost evacuate preventiv la rude până la retragerea apei.

În acest moment se acţionează în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Harghita pentru evacuarea apei din locuinţe, curţi, beciuri, grădini şi pentru degajarea aluviunilor de pe carosabil. În contextul valabilităţii avertizărilor de inundaţii pentru mai multe cursuri de apă din ţară, atragem atenţia populaţiei din zonele vizate să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Recomandările IGSU



Totodată, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol. Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

Pentru mai multe informaţii utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase descărcaţi aplicaţia DSU din Google Play Store şi AppStore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel