Prăjitura "Furtună în deşert" este ideală pentru masa de sărbători. Cei dragi îşi vor linge degetele.
6 ouă
8 linguri de zahăr
6 linguri apa
3 linguri cacao
9 linguri de făina
Un praf de copt
Mod de preparare
Se bat ouăle, se adaugă zahărul, apa şi cacao şi se amestecă. Se adaugă făina cu praful de copt şi se amestecă bine. Se unge tava cu puţin ulei, se pune o foaie de copt, apoi se pune aluatul şi se bagă la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
6 albușuri
10 linguri de zahăr
3 linguri făină
300 grame nucă prăjită și tăiată
Mod de preparare
Se bat albușurile, se adaugă zaharul, făina și nuca apoi se dă la copt 15 minute.
6 gălbenuşuri
250 de grame de zahăr pudră
2 pachete de unt
o esenţă de rom
Mod de preparare
Gălbenuşurile cu zahărul se pun pe foc la bain marie şi amestecăm până când se topeşte zahărul. Apoi, se lasă să se răcească, după care se amestecă cu două pachete de unt. Amestecaţi bine până când nu se mai simte zahărul.
Tăiem blatul 1 în două bucăţi și se umple cu crema obținută. Blatul 2 se aşează între cele două bucăţi de la Blatul 1. Deasupra se pune ciocolată de menaj topită la bain - marin cu puțin ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu