Furtuna tropicală Debby inundă Sud-Estul Statelor Unite /video

 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața în Florida și Georgia din cauza furtunii, care se așteaptă să persiste în zona coastelor sud-estice și mid-Atlantic pentru câteva zile.

Furtuna tropicală Debby a lovit marți zonele de coastă din Georgia și Carolina de Sud, aducând cantități masive de ploi care ar putea provoca inundații catastrofale în Charleston, Savannah și alte orașe din sud-estul Statelor Unite, a avertizat Centrul Național de Uragane (NHC).

"Debby este de așteptat să producă cantități istorice de precipitații, între 25 și 51 cm, cu valori maxime de 63,5 cm, aducând inundații catastrofale în părțile estice ale Carolinei de Sud și Sud-Estul Carolinei de Nord până vineri", a declarat NHC. Guvernatorii acestor state au declarat stare de urgență.

Furtuna a fost însoțită de vânturi de 64 km/h și s-a deplasat încet, cu o viteză de doar 8 km/h, către nord-est, centrul său fiind situat la aproximativ 80 km est de Savannah, Georgia, marți noaptea. Centrul din Miami a avertizat că ploile torențiale ar putea provoca inundații în anumite părți ale regiunii mid-Atlantic până duminică.

Până acum, au căzut deja peste 20 cm de ploaie în Savannah și Valdosta, Georgia, conform Serviciului Național de Meteorologie. Charleston și Hilton Head, Carolina de Sud, au primit între 25 și 30 cm de ploaie până acum, cu și mai multe precipitații așteptate.

În Savannah, ploaia cădea puternic în fața Bellwether House, un bed-and-breakfast cu 16 camere situat în districtul istoric al orașului, dar managerul general Victoria Hill nu părea prea îngrijorată. "Acest loc a fost construit în 1876," a spus ea. "E construit pe temelii solide, și vă puteți imagina câte furtuni au lovit în ultimul secol." Hill a spus că mulți turiști și-au anulat rezervările din cauza furtunii, dar un număr mic de oaspeți au rămas. "Noi suntem aici, suntem deschiși și rezistăm. Vom trece cu toții prin asta împreună."

Primarul din Charleston, William Cogswell, a declarat că orașul său se așteaptă la mai mult de 61 cm de ploaie înainte ca furtuna să treacă. Chiar și la reflux, valurile de furtună între 1,2 și 1,8 metri vor împiedica apa din inundații să se scurgă în mare, a spus el. "Nu există suficiente pompe în lume pentru a face față unei cantități atât de mari de ploaie", a afirmat Cogswell luni seară. Ulterior, el a prelungit restricția de circulație în întregul oraș până miercuri dimineață. "Nimeni nu ar trebui să fie pe străzi în aceste condiții, decât dacă este o urgență absolută", a avertizat primarul.

La aproximativ 80 km vest de Charleston, temerile legate de o posibilă ruptură a Barajului McGrady din comitatul Colleton, parte a regiunii Lowcountry a statului, au determinat biroul șerifului comitatului să avertizeze locuitorii să evacueze imediat zona, marți.

Debby a atins țărmul ca uragan de categoria 1 în regiunea Big Bend a coastei Golfului din Florida luni dimineața, aducând între 20 și 41 cm de ploaie în părți din centrul Floridei, conform rapoartelor locale. Furtuna a fost responsabilă pentru cinci decese în Florida și unul lângă Valdosta, Georgia.

Primarul din Savannah, Van Johnson, a declarat că orașul se confruntă cu un eveniment pluvial "o dată la o mie de ani". "Aceasta va crea literalmente insule în oraș", a spus Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel