Furtuna tropicală Yagi, inundații și alunecări de teren în Filipine. De joi se va transforma în taifun

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Furtuna tropicală Yagi face ravagii în Filipine, zece persoane au murit în urma ploilor abundente și a alunecărilor de teren.

Zece persoane, între care și o femeie însărcinată, au murit după ce furtuna tropicală Yagi a adus ploi abundente în Filipine, cauzând inundații și alunecări de pământ, au anunțat, luni, reprezentanții Agenției pentru gestionarea dezastrelor naturale din Filipine, informează dpa, scrie Agerpres.

Inundații care au făcut ca nivelul apelor să urce până la nivelul pieptului au fost raportate în unele dintre zonele afectate, inclusiv în zona metropolitană a capitalei Manila, obligând autoritățile filipineze să suspende cursurile școlare și activitatea unor instituții guvernamentale.

Cinci dintre victimele raportate au murit în urma unor alunecări de teren, patru s-au înecat, iar una a fost electrocutată, au precizat reprezentanții Poliției din Filipine.

În orașul Cebu, aflat la 570 de kilometri sud de Manila, o tânără de 17 ani și o femeie de 26 de ani au murit după două alunecări de teren separate, care au rănit totodată alte zece persoane, au transmis oficialii locali.

Doi frați, cu vârste de 12 și 18 ani, precum și o femeie însărcinată de 27 de ani și-au pierdut viețile într-o alunecare de teren care s-a produs în orașul Antipolo, situat la est de Manila, unde alte trei persoane, inclusiv un copil de patru ani, s-au înecat în urma inundațiilor, a precizat Relly Bernardo, directorul Agenției municipale de ajutorare în caz de dezastre.  O altă persoană a fost dată dispărută în urma inundațiilor.

Un bărbat a murit după ce s-a electrocutat în timp ce își verifica magazinul inundat, iar o fetiță în vârstă de opt luni s-a înecat în inundațiile înregistrate în orașul Naga, situat la 260 de kilometri sud de Manila, conform Poliției filipineze.

Cel puțin 12 curse aeriene interne au fost anulate, iar circulația pe mare a fost suspendată în porturile din estul și centrul țării, blocând la bordul unor nave peste 2.200 de pasageri, a precizat Paza de Coastă.

Citește și: Ciclonul tropical Shanshan provoacă distrugeri în Japonia: șapte morți și avertismente continue pentru inundații și alunecări de teren

Yagi va deveni o furtună tropicală severă până miercuri

Biroul filipinez de meteorologie a anunțat că furtuna Yagi dezvoltă vânturi cu viteza de 75 km/h și rafale de 90 km/h. Furtuna se deplasează pe direcția vest-nord-vest cu 15km/h și se prognozează că va crește în intensitate pentru a deveni o furtună tropicală severă până miercuri.

"Ar putea chiar atinge categoria de vârf, cea de taifun, până joi sau vineri", a anunțat Biroul filipinez de meteorologie.

Filipine se confruntă în medie cu 20 de cicloane tropicale în fiecare an.

Cea mai puternică furtună care a lovit Filipine a fost super-taifunul Haiyan, care a ucis 6.300 de oameni și a cauzat strămutarea a peste 4 milioane de oameni în noiembrie 2013. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel