Furtunile au făcut prăpăd în România. Copaci căzuți pe drumuri și pe calea ferată. Trenul Sibiu - Timișoara, zeci de minute întârziere / FOTO și VIDEO

Mare parte din România s-a aflat sub Cod roșu de vreme extremă.

Pompierii salvatori din județele aflate sub atenționarea Cod roșu de vreme extremă au intervenit luni după amiază pentru limitarea și înlăturarea efectelor care să pună în pericol vieți și bunuri, a transmis IGSU.

Astfel, pentru gestionarea cu eficiență a fenomenelor prognozate au fost activate grupele operative în 21 de județe: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Youtube video image

FOTO: ISU Botoșani

Potrivit unui comunicat al IGSU, ”în intervalul 7:00-21:00, fenomenele hidrometeorologice au produs efecte în 32 localități din 9 județe (Botoșani, Buzău, Caraș-Severin, Iași, Maramureș, Prahova, Sălaj, Suceava și Timiș), zone în care colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 2 beciuri, 3 curți, 2 străzi, precum și pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile, 39 copaci și 5 stâlpi căzuți, fiind avariate 2 case, 2 blocuri de locuințe și 8 autovehicule”.

Foto: ISU Hunedoara

Circulație rutieră blocată, localități rămase fără curent electric

De asemenea, ”circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza unui copac căzut pe carosabil pe drumul național DN 68 A în județul Timiș, iar intervenția promptă autorităților a contribuit la  remedierea situației și reluarea traficului pe  tronsonul de drum afectat”, iar din ”cauza condițiilor nefavorabile, traficul feroviar a fost temporar blocat pe o linie secundară, între localitățile Lugoj și Boldur, în județul Timiș, din cauza unui copac căzut pe linia de contact”, se mai arată în comunicatul IGSU.

Foto: ISU Hunedoara

FOTO: ISU Hunedoara

În două localități din județul Harghita au fost înregistrate avarii la sistemul de alimentare cu energie electrică, situație care în acest moment este remediată.

FOTO: ISU Hunedoara

Potrivit reprezentanților IGSU, nu au fost persoane rănite sau pagube materiale însemnate.

Maramureș: 7 pacienți din Spitalul Târgu Lăpu, relocați

Pompierii militari maramureșeni au intervenit, în cursul serii de luni, în mai multe orașe și comune pentru a curăța crengi sau copaci doborâți de vânt și ploaie pe carosabil, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului județean pentru Situații de Urgență (ISU), Adriana șanta, citat de Agerpres.

"Pompierii militari din cadrul Detașamentului Baia Mare au intervenit cu un echipaj pentru degajarea unui copac căzut pe strada Viilor din municipiul Baia Mare. Pompierii din cadrul Punctului de lucru șomcuta Mare intervin pentru degajarea unui arbore căzut pe partea carosabilă, pe E 58, la ieșire din localitatea șomcuta Mare. Pompierii din cadrul Stației Târgu Lăpuș intervin în aceste momente pentru deblocarea părții carosabile în localitatea Stoiceni. Totodată, au fost semnalate mai multe situații la care au intervenit serviciile voluntare pentru situații de urgență, operatorul de furnizare a energiei electrice și Serviciul Public Ambient Urban", a spus Adriana Șanta.

Potrivit aceleiași surse, în localitatea Leordina s-a intervenit cu un echipaj din cadrul Secției de Pompieri Vișeu de Sus, alături de lucrători CFR, pentru degajarea unui copac căzut pe partea carosabilă și pe liniile de cale ferată.

De asemenea, Pompierii Stației Târgu Lăpuș au intervenit pentru relocarea a 7 pacienți internați în Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, unde o parte a acoperișului a fost luată de vânt.

"Pompierii militari au intervenit, în mai multe localități din județ, pentru degajarea unor copaci de pe partea carosabilă", a mai adăugat Adriana Șanta.

Circulația feroviară blocată de copaci căzuți pe calea ferată

La acest moment, potrivit sursei menționate trenul de călători care circulă pe ruta Sibiu - Timișoara a rămas blocat pe șine, între localitățile Margina și Holdea, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată.

Potrivit site-ului Infofer, trenul de călători are o întârziere de 82 de minute.

”Angajații de la regionala căi ferate acționează pentru degajarea arborilor. Nu sunt raportate persoane care să necesite asistență medicală”, a mai transmis IGSU.

De asemenea, circulația feroviară este oprită temporar la această oră pe intervalul Vatra Dornei - Lunca Ilvei - Leșul Ilvei, unde se intervine pentru îndepărtarea unui copac căzut în gabaritul căii și repunerea sub tensiune a liniei de contact, a anunțat, luni seara, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, scrie Agerpres.

Până la finalizarea intervențiilor, următoarele trenuri staționează temporar în gările Poiana Ilvei și Ilva Mică - R 5703 (Suceava - Ilva Mică), IR 1763 (Iasi - Timișoara) și 10534 (Beclean pe Someș - Lunca Ilvei). 
Personalul feroviar al SRCF Iași intervine deja pe intervalul respectiv atât pentru îndepărtarea copacului respectiv, dar și cu o drezină pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul feroviar să se reia în condiții de siguranță.

Citește și: COD ROȘU de grindină de mari dimensiuni, vânt puternic de 90 km/h și averse torențiale. Atenție, au fost emise noi alerte, județele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel