Zece județe și Capitala au fost afectate de vremea extremă.
Pompierii salvatori din județele aflate sub atenționarea de vreme extremă au intervenit, duminică, pentru limitarea și înlăturarea efectelor care să pună în pericol vieți și bunuri, a transmis IGSU.
Astfel, pentru gestionarea cu eficiență a fenomenelor prognozate au fost activate grupele operative și București și zece județe: Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Iași, Satu Mare și Vrancea.
Potrivit unui comunicat al IGSU, ”în contextul fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 07.00 - 21.00, s-au înregistrat efecte în 17 localități din 10 județe: Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Iași, Satu Mare, Vrancea și municipiul București.
Pompierii au intervenit în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 5 case și 4 curți, precum și pentru degajarea a 20 copaci prăbușiți. În urma acestor efecte, 7 autoturisme au fost avariate”.
Potrivit unui grup de InfoTrafic de pe o rețea socială, în București, un copac a căzut pe Șoșeaua Kiseleff, vis a-vis de Muzeul Antipa.
Potrivit sursei menționate, o situație deosebită s-a produs în localitatea Nucșoara din județul Argeș, unde un drum forestier s-a surpat.
”Din această cauză, 2 autoturisme cu 4 persoane au rămas blocate. În scurt timp, drumul a fost deblocat și cele 2 autoturisme au putut continua deplasarea. Cele 4 persoane nu au avut probleme medicale”, au mai transmis IGSU, care a precizat că ”în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite”.
Mai mult decât atât, ”pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidența codurilor meteo prognozate”.
Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 23.00 se află în vigoare o avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
”În cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldovei, Munteniei și a zonei montane, precum și în Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.
Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 50...70 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”.
Citește și: Averse torențiale, vijelie puternică. Fenomene severe imediate. Zonele vizate- 21 iulie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News