Furtunile au făcut prăpăd în țară. Copaci căzuți pe drumuri și pe calea ferată / FOTO

FOTO ISU Botoșani
FOTO ISU Botoșani

19 județe din România și Capitala au fost afectate de vremea extremă.

Pompierii salvatori dn județele aflate sub atenționarea de vreme extremă au intervenit, marți, pentru limitarea și înlăturarea efectelor care să pună în pericol vieți și bunuri, a transmis IGSU.

Potrivit sursei menționate, ”urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 7:00-21:00, s-au înregistrat efecte în 42 de localități din 19 județe (Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș. Mureș, Sibiu, Suceava, Teleorman și Timiș). 

FOTO: ISU Suceava

Pompierii au acționat în sprijinul populației afectate pentru evacuarea apei din 6 case, 16 curți, 6 beciuri/subsoluri și de pe o stradă”, se arată în comunicatul IGSU.

FOTO: ISU Suceava

FOTO: ISU Suceava

”Totodată, din cauza vântului puternic, colegii noștri au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 6 imobile, precum și pentru degajarea a 45 copaci și 2 stâlpi de electricitate prăbușiți. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate”, au mai transmis reprezentanții IGSU.

FOTO: ISU Botoșani

De asemenea, traficul feroviar a fost temporar blocat pe Magistrala CF 500, între localitățile Suceava și Pașcani, precum și pe Magistrala CF 400, între localitățile  Voșlăbeni și Izvoru Oltului din județul Harghita din cauza aluviunilor și copacilor căzuți în gabaritul liniei.

Situația în Capitală și județul Ilfov

Potrivit ISU București - Ilfov, au fost înregistrați mai mulți arbori căzuți peste automobile sau pe partea carosabilă.

Astfel, căderi de arbori peste automobile au fost pe Strada Clucerului (Chiajna, Ilfov), Strada Roșiori, Strada Belgrad (Otopeni, Ilfov), Strada Caloianu (Ilfov), Strada Studioului (Buftea, Ilfov), în timp ce peste partea carosabilă au fost înregistrate căderi de arbori pe Strada Pache Protopopescu, Strada Principală (Corbeanca), Bulevardul Kiseleff, Șoseaua Unirii (Balotești), Strada Rahmaninov Serghei Vasilievici, Strada Almașului Mic (Buftea), Intrarea Fagului (Snagov).

De asemenea, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Chiajna, un element de construcție a căzut peste un automobil.

Citește și: Călători blocați în trenurile CFR, fără nicio explicație. Profesor: Nu avem nici apă, nu avem nici aer...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel