EXCLUSIV  Gabriel Fătu, dezvăluire. Ce nu a făcut niciodată: Vă zic un secret. Așa e de 24 de ani / video

Actorul Gabriel Fătu a fost invitat la DC News, DC News TV și Spectacola unde a dezvăluit un secret. 

În cadrul emisiunii, actorul Gabriel Fătu a spus că nu a fost niciodată angajat actor la un teatru, ci a făcut teatru independent timp de 24 de ani. 

„Am început să fac teatru independent. Chiar vă zic un secret: nu am fost niciodată angajat actor la un teatru. Am fost angajat, la Facultatea de Teatru, consultant artistic, purtător de cuvânt al rectorului, când era domnul Florin Zamfirescu, apoi director de marketing, dar actor angajat pe un post de actor la un teatru, nu am fost niciodată.

Am o fundație  - Fundația Culturală Teatrul Principal - unde sunt membru fondator și președinte prin care mi-am făcut și fac proiectele mele independente și joc spectacole în București, în țară și în lume, închiriind săli și făcând spectacole. Obligatoriu trebuie să faci niște spectacole bune, să nu zic foarte bune, pentru că nefiind bani, subvenții, de la vreo instituție, totul este din sponsorizări sau din alte spectacole: faci un spectacol, îl joci, încasezi mai mult, îți rămân bani și îl faci pe următorul și tot așa.

De 24 de ani fac asta, spectacole de teatru independent.", a spus actorul Gabriel Fătu la DC News, DC News TV și Spectacola. 

 

Youtube video image

VEZI ȘI: Actorul Gabriel Fătu, despre farsele memorabile pe care le făcea la OTV: Mi-au adus notorietate, dar și o ștampilă. Oamenii mă etichetau / video 

Actorul a rămas cunoscut pentru farsele pe care le făcea în urmă cu 12 ani, în direct la OTV, televiziunea lui Dan Diaconescu. Atunci când apărea actorul la televizor, toată lumea se uita. Potrivit acestuia, a fost o perioadă frumoasă despre care a vorbit în interviul acordat pentru DC News, DC News TV și Spectacola. În cadrul emisiunii, el a mai dezvăluit că acele farse i-au adus notorietate și, în același timp, oamenii i-au pus o anumită etichetă. 

„Au trecut 12 ani de când nu mai este postul la care făceam acele farse. La început erau de amuzament, după care am început să facem rating și să câștigăm bani și am dus-o așa ani de zile. Mi-au adus o notorietate de care noi, actorii, avem nevoie, dar, totodată, și o ștampilă, într-un fel. Oamenii mă etichetau într-un fel: „A, ești de la OTV, ești în zona aia!”

VEZI ȘI: Gabriel Fătu, fază tare la Cairo: Efectiv am leșinat, am căzut. Nu îmi venea să cred că au zis numele meu / video 

Gabriel Fătu a participat la Festivalul Internațional de Teatru Experimental Cairo. El a cucerit pe toată lumea cu spectacolul „Călător în noapte”, de Salah Abd Es Sabour, regia  artistică  Chris  Simion  și  Șerban Puiu. Acela a fost momentul când a obținut „Premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea rolului Călătorului”. 

Tocmai ce terminase facultatea. Era proaspăt absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București (1996 – 2000).

Despre acest moment ne-a vorbit la DC News.

„În 2000 am absolvit facultatea. Când eram pe punctul de a mă lăsa, crezând că nu voi găsi un loc în teatru, crezând că n-o să pot să-mi fac profesia întrucât este foarte complicat, am participat la un festival de teatru la Cairo. Ne făcuserăm noi o trupă de teatru independent. Am făcut un spectacol jumătate în limba engleză, jumătate în limba arabă. Erau acolo invitate 50 de țări. Era un festival de teatru experimental.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel