EXCLUSIV  Gabriel Fătu: Într-o zi, mi s-au sucit gândurile brusc când am văzut la televizor o emisiune cu Florin Piersic / video

Agerpres
Agerpres

Actorul Gabriel Fătu a fost invitat la DC News, DC News TV și Spectacola unde a vorbit despre cum s-a decis să urmeze o facultate de teatru. 

Gabriel Fătu este actor cu diplomă de 24 de ani și a transmis în interviul realizat de Val Vâlcu cum a reușit să își îndeplinească visul, deși promova dintr-o localitate cu o școală care avea doar patru clase. Deși nu i-a fost ușor, mai ales cu Bacalaureatul, pe care l-a luat cu nota 7.05, Gabriel Fătu a reușit să-și facă un nume în România.

„Nu mi-am abandonat profesia niciodată. Am absolvit în anul 2000, au trecut 24 de ani de când sunt actor cu diplomă, eu fiind dintr-un sat de la Tulcea, Luminița, comuna Topolog. La noi în sat nu aveam nici școală, erau doar 4 clase și am făcut I-IV în sat și apoi V-VIII și liceul în comuna la Topolog și făceam naveta.

În comună au făcut un cămin cultural pe fonduri și acum doi an am avut primul spectacol de teatru la mine în comună. Am jucat „Barza domnului ministru”, după care am jucat și „Rude cu nevastă-mea” și „D-ale carnavalului”, am jucat câteva spectacole. La câteva luni de zile mergeam cu un spectacol.

Făcând o școală acolo la țară, făceam și nu prea făceam școală, nici nu prea învățăm. Mergea mama la dirigintă și mă mai trecea clasa cum putea și mama. Știți cum e la țară, cu ouă, cu găini.

În clasa a XII-a am zis: „Dacă tot am ajuns până aici, măcar să termin liceul și să-mi iau Bacalaureatul, deși nu o să mă ajute la nimic.” Eu aveam deja planurile mele acolo, lucram pe tractorul tatălui meu și voiam să am angajez acolo. Voiam o bucată de pământ să-mi fac casă în curtea părinților mei. Aveam și o fată în sat care era promisă mie să ne căsătorim. Era ca-n povești.

Într-o zi, mi s-au sucit gândurile brusc când am văzut la televizor o emisiune cu Florin Piersic și din acel moment am zis: „Ce frumos, ce miraj, viața asta de actor! Dacă dau Bacul și îl iau, aș vrea să devin actor.”

l-am dat și am luat, cu greu. Am pe Diploma de Bac 7.05. Abia l-am luat! Mi-am zis: „Dacă tot am luat Bacul, dau la teatru.” Și a început această luptă cu mine, cu părinții: „Cum să te duci? Avem treabă!” Știți cum e la țară.

Am venit la  București, am găsit facultatea, am dat și bineînțeles că am picat și tot așa am făcut patru ani consecutiv. Într-un final, am intrat și am absolvit în anul 2000.”, a spus Gabriel Fătu la DC News, DC News TV și Spectacola. 

VEZI ȘI:Gabriel Fătu, fază tare la Cairo: Efectiv am leșinat, am căzut. Nu îmi venea să cred că au zis numele meu / video 

Gabriel Fătu a participat la Festivalul Internațional de Teatru Experimental Cairo. El a cucerit pe toată lumea cu spectacolul „Călător în noapte”, de Salah Abd Es Sabour, regia  artistică  Chris  Simion  și  Șerban Puiu. Acela a fost momentul când a obținut „Premiul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea rolului Călătorului”. 

Tocmai ce terminase facultatea. Era proaspăt absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București (1996 – 2000).

Despre acest moment ne-a vorbit la DC News.

„În 2000 am absolvit facultatea. Când eram pe punctul de a mă lăsa, crezând că nu voi găsi un loc în teatru, crezând că n-o să pot să-mi fac profesia întrucât este foarte complicat, am participat la un festival de teatru la Cairo. Ne făcuserăm noi o trupă de teatru independent. Am făcut un spectacol jumătate în limba engleză, jumătate în limba arabă. Erau acolo invitate 50 de țări. Era un festival de teatru experimental.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel