Iertarea este foarte importantă, dar cum facem când vine vorba despre iertarea supremă?
Iertarea supremă, cea mai grea iertare, este iertarea propriei persoane. Despre acest subiect ne-a vorbit Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.
Ce sfaturi ai pentru o persoană care se critică foarte mult pe sine și iartă pe cei din jur, dar este neiertătoare cu ea?
„Aș invita acea persoană să răspundă la următoarele întrebări:
Dacă ți-aș întreba partenerul de viață / mama care sunt trei trăsături care apreciază la tine, ce crezi că mi-ar răspunde?
Când și în ce fel simți că ai contribuit la mai binele unei persoane?
Când te-ai bucurat ultima dată pentru un succes obținut? Ce crezi că poți face de la acel nivel al bucuriei?
Care sunt cele două trăsături personale pe care le apreciezi la tine?
Ce i-ai recomanda unui prieten care se critică zilnic?”, ne-a spus Gabriela Elena Blaga.
Care este secretul fericirii?
„Secretul fericirii este că nu există un astfel de secret. Benjamin Franklin spunea că: „În general, fericirea umană nu se obține prin mari noroace care pot apărea foarte rar, ci prin lucrurile mărunte ce se întâmplă în fiecare zi.” Cred că fericirea apare atunci când te potrivești atât de armonios cu viața ta încât tot ceea ce faci este cu bucurie”, a mai zis Gabriela Elena Blaga într-un interviu pentru DC News.
Auzim foarte des în jurul nostru oameni care spun că au depresie. Dar este chiar așa?
Există persoane care confundă depresia cu tristețea. Nu este același lucru. Despre acest subiect ne-a vorbit Gabriela Elena Blaga, coach, strateg în management de proiect, mentor, autor și comunicator.
Care este diferența dintre a avea depresie și a fi pur și simplu supărat? Tot auzim oameni spunând că au depresie, dar mulți este posibil să confunde tristețea cu depresia.
„Milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu tristețe, supărare sau depresie la un moment dat în viața lor. Recunoașterea diferenței dintre un diagnostic de depresie și emoția denumită tristețe poate ajuta o persoană să proceseze într-un mod sănătos ceea ce i se întâmplă. Tristețea este o emoție umană normală pe care toți o experimentăm de multe ori pe parcursul vieții.
O serie de evenimente de viață pot face oamenii să se simtă triști sau nefericiți. Pierderea sau absența unei persoane dragi, divorțul, pierderea locului de muncă, problemele financiare sau problemele de acasă pot afecta starea de spirit într-un mod negativ. Tristețea trece, de obicei, într-un interval scurt de timp. Dacă starea de spirit scăzută se înrăutățește sau durează mai mult de două săptămâni, persoana respectivă trebuie să caute suport de la un profesionist în domeniul sănătății. Depresia este o afecțiune psihică, nu o emoție”, a zis Gabriela Elena Blaga. Vedeți aici continuarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu