Gabriela Firea, candidat din partea AUR? Bogdan Chirieac: ”Este un semnal către PSD”. Ce carte ar juca fostul ministru

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Un membru AUR a lansat ideea potrivit căreia Gabriela Firea ar putea candida la Primăria Generală a Capitalei din partea AUR.

Gheorghe Piperea, aflat pe lista AUR la europarlamentare, a lansat ideea potrivit căreia partidul său și-ar dori să o aibă candidat la Primăria Generală a Capitalei pe Gabriela Firea. Totuși, Antonio Andrușceac, deputat AUR, susține că partidul din care face parte nu a luat în calcul o astfel de posibilitate.

"Nu știu de unde a apărut și năzbâtia asta în presă. Gabriela Firea nu este nici candidat, nici viitor candidat, nici propunere a AUR, nici susținută de partid, nici pe listele partidului", a spus Antonio Andrușceac, deputat AUR, în direct la Antena 3 CNN.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest scenariu, explicând de ce este un lucru puțin credibil.

"Deci spune Gheorghe Piperea așa: Dacă reușește o alianță între Gabriela Firea, pe de o parte, și AUR, atunci ar fi o carte foarte bună jucată de doamna Firea. La ce credeți că se referă mai exact Gheorghe Piperea, să fie alianța între Gabriela Firea candidat independent, susținut de AUR sau să intre Gabriela Firea în AUR?", l-a întrebat jurnalista Gina Vacariu pe Bogdan Chirieac.

"Nu are nicio relevanță deoarece după cum ați auzit, AUR nici nu s-a gândit vreodată să-i propună sau să o susțină pe doamna Firea la Primăria Generală a Capitalei. Altminteri, dacă o va susține, ce să-i spunem? Să-i spunem doamnei Firea mult succes, dar și eu cred că este o chestiune neverosimilă, este un balon de încercare. Eu cred că doamna Firea va încerca să reintre în politica de la vârf, nu se va lăsa doborâtă cu una cu două, mai ales că soțul, Florentin Pandele, cel care are toate resursele necesare pentru orice fel de candidatură, este în continuare pe poziție, deci și doamna Firea, iată, prietena domniei sale lansează o idee aici, o idee acolo, e vară...", a spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Eu nu cred că AUR merge pe un politician care a fost deja utilizat și a și pierdut alegerile

Întrebat dacă totuși este posibil ca Gabriela Firea să se alăture partidului AUR, Bogdan Chirieac a spus: "În opinia mea este tot un semnal adresat colegilor din PSD: "Vedeți, dacă nu mă vreți voi, mă vrea AUR". Ori AUR spune sus și tare: "Nu o dorim pe doamna Firea". Iată, domnul Andrușceac spune asta oficial în momentul acesta. Probabil a fost o idee a domniei sale (a lui Gheorghe Piperea n.r), a spus: "Domnule, eu o văd pe doamna Firea cu AUR, văd o alianță solidă".

Foarte bine, am început prin a spune: "Mult succes la Primăria Generală a Capitalei", dar eu nu cred că AUR merge pe un politician care a fost deja utilizat și a și pierdut alegerile, că asta e problema, că dacă era primar în funcție, sigur, poate că..., dar a pierdut alegerile în 2020 în fața lui Nicușor Dan și AUR să meargă cu doamna Firea, care pierduse deja alegerile și să o propună la Primăria Generală a Capitalei...  plus, AUR, care e foarte sus în sondaje la nivel național, e partidul numărul 2 acum și chiar se ridică, în Capitală este pe locul 4, după USR, PSD și PNL".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel