Gabriela Firea, denunțată la DNA. Chirieac: Nu cred că va fi o anchetă. Este destul de subțire cazul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre probabilitatea unei anchete DNA împotriva Gabrielei Firea, în contextul descoperirilor de la „azilele groazei” din Voluntari.

„Vorbim despre o caracatiță întreagă, altfel nu aveau cum să fie informați atunci când urma ca numeroase instituții ale statului să facă acele controale în azilul respectiv, potrivit stenogramelor date publicității de DIICOT, în care erau informați când vine controlul. Nu puteau să ascundă tot, dar controlul pleca așa cum venea. Și acolo avem de-a face cu fapte de corupție sau incompetență crasă.

În privința denunțului penal pentru doamna Firea, eu nu cred că va fi o anchetă în acest sens, fiindcă nu orice denunț penal e urmat de o audiere. Iar deocamdată, eu consider că e destul de subțire cazul. În afară de legătura morală, politică, între doamna Firea, consilieri, colaboratori și așa mai departe, fapta penală nu se vede. Să vedem ce spun și anchetatorii”, a precizat Bogdan Chirieac, printr-o legătură telefonică, la România TV.

Vezi și: Întoarcerea Gabrielei Firea în politică, la mâna soţului Florentin Pandele. Bogdan Chirieac spune că "scandalul azilelor a costat procente bune PSD-ul"

Gabriela Firea, denunțată la DNA pentru abuz în serviciu

Reamintim că europarlamentarul Vlad Gheorghe (USR) a depus denunț la DNA pentru abuz în serviciu împotriva Gabrielei Firea.

„Gabriela Firea trebuie să răspundă! Am depus denunț la DNA pentru abuz în serviciu împotriva senatoarei PSD, fosta ministră a "Familiei" care l-a avut angajat la cabinetul ei parlamentar pe Ștefan Godei, cel care deținea azilele groazei. Am înștiințat procurorii anti-corupție despre fapta prevazută la articolul 297 C.pen. raportat la articolele 1 alin. (1) și art. 2 din Legea nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

(...) Gabriela Firea s-a autodenunțat, de fapt. După ce-a tot încercat s-o scalde că nu-l știa pe Godei, după ce toate firele din azilele groazei au dus clar către familia Firea-Pandele, senatoarea PSD a admis cu gura ei că a încălcat mai multe prevederi legale. Angajatul Godei nu putea fi șoferul "colegilor" în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, trebuia să lucreze efectiv doar pentru Gabriela Firea - mic detaliu legal la care bag seama că baroneasa de Ilfov nu s-a gândit când a vorbit gura fără ea. Cel mai probabil, Firea a atestat în mod nereal prezența lui Godei la locul de muncă, prin semnarea foilor colective de prezență și neluarea măsurilor pentru sancționarea disciplinară, bașca prejudiciul din bani publici - salariul lui Godei timp de peste 2 ani”, a declarat europarlamentarul, în urma denunțului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel