Gabriela Firea poate sta liniștită: fotoliul de primar al Capitalei, prea mic pentru Marcel Ciolacu. ”Este omul în care avem încredere că poate câștiga președinția României”

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei nu este validată de social-democrați. Și, totuși, se pare că nu are cum să-i fie amenințată intenția de Marcel Ciolacu. 

”Deocamdată Partidul Social Democrat nu și-a desemnat candidații nici pentru alegerile europarlamentare. Probabil că lista finală va fi aprobată la începutul lunii martie. De asemenea, n-am avut o desemnare nici pentru candidații pentru alegerile locale, nu în București, în niciun județ sau niciun municipiu din România. Urmează în perioada următoare, conform statutului. Până la urmă, fiecare organizație locală să propună către conducerea centrală a partidului, către Consiliul Politic Național, candidaturile pe care și le dorește fiecare, urmând ca aceste candidaturi să fie validate. Deci, dacă nicăieri în țară nu s-a făcut vreo validare de candidatură, nu cred că era cazul nici în București” a spus social-democratul Gabriel Zetea, lăsând să se înțeleagă că Gabriela Firea poate fi propunerea PSD București pentru Capitală, dar nu și una validată. 

El a adăugat, la B1TV: ”Cu cât mai repede sunt desemnați candidații, cu atât e mai bine, evident, că până la urmă, cu toții știm, o campanie mai lungă înseamnă, până la urmă, o informare mai corectă a cetățeanului. Dar tot 30 de zile avem la dispoziție pentru campania electorală. Acum, în precampanie, fiecare poate să-și facă propria sa campanie în fața alegătorilor, deci nu avem în acest moment nicio candidatură validată, nici a doamnei Firea și nici a altcuiva”. 

Fotoliul de primar al Capitalei vs. cel de la Cotroceni

Despre candidatura lui Marcel Ciolacu pentru fotoliul de primar al Bucureștiului, o variantă ce se vehiculează în spațiul public, deputatul PSD a spus că ”Eu n-am auzit de această variantă sub nicio formă și vă mai spun două lucruri scurte. N-am auzit pe nimeni din interiorul Partidului Social Democrat București să-și fi exprimat intenția de a candida la Primăria Capitalei, doar pe doamna Firea am auzit-o până în acest moment. Doi la mână, Marcel Ciolacu participă la toate întâlnirile mari ale organizațiilor PSD din țară. A fost săptămâna trecută în Maramureș, a fost în Satu Mare. Merge mai departe în sudul României, în Moldova, adică PSD îl vede pe Marcel Ciolacu candidatul Partidului Social Democrat la alegerile prezidențiale. Nu cred că vine Marcel Ciolacu în Maramureș pentru că a scris cineva că vrea să candideze la alegerile din București. Marcel Ciolacu este omul în care avem încredere că poate câștiga, după 20 de ani, președinția României. Asta credem noi, pesediștii”, a mai precizat Gabriel Zetea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel