Primarul General, Gabriela Firea, a verificat astazi, 12 octombrie, activitatea la Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta, unde functioneaza trei agentii cu atributii in gestionarea urgentelor.
In primele patru luni de la operationalizare, Centrul Municipial Integrat pentru Situatii de Urgenta, (CMISU) a preluat, prin cele trei agentii care s-au relocat in cadrul acestui obiectiv, (Centrul 112 si dispeceratele ISU si SMURD), un numar de aproape 100.000 de solicitari.
Avand in vedere ca Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta este dotat cu echipamente IT si de comunicatii de ultima generatie, relocarea celor trei dispecerate a insemnat o crestere a eficientei si a eficacitatii institutionale, o reducere semnificativa a timpilor de raspuns al autoritatilor, precum si o integrare a activitatilor acestor agentii.
In perioada urmatoare si dispeceratul SABIF se va reloca in CMISU, urmand ca celelalte agentii cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta sa isi relocheze activitatea in centru (Politia Bucuresti-Ilfov, Jandarmeria Bucuresti-Ilfov etc.)
Primarul General, Gabriela Firea: "Ma bucur ca, la doar patru luni de la operationalizarea Centrului pentru Situatii de Urgenta, acesta isi dovedeste eficienta! Avand in vedere ca acest obiectiv a fost dotat cu aparatura de ultima generatie, activitatea de gestionare a situatiilor de urgenta a fost optimizata, iar specialistii agentiilor care au atributii in gestionarea situatiilor de urgenta beneficiaza de cele mai bune conditii de lucru, mai ales ca s-au realizat toate reconfigurarile si s-au suplimentat dotarile solicitate de catre aceste institutii. Centrul Municipial Integrat pentru Situatii de Urgenta reprezinta punctul unic al dispecerizarii tuturor situatiilor de urgenta, ceea ce, in mod sigur, se traduce printr-o optimizare a timpilor de reactie, o coordonare unitara si, nu in ultimul rand, prin cresterea sigurantei cetatenilor".
Centrul Municipial Integrat pentru Situatii de Urgenta (CMISU), situat in Soseaua Cotroceni nr. 34 din sectorul 6, are o suprafata totala de 6061,75m² si este structurat pe trei niveluri.
CMISU include Sistemul Informatic Integrat care sta la baza centrului de comanda si control. Acesta asigura coordonarea centralizata a institutiilor implicate, facand posibila vizionarea tuturor resurselor disponibile pe statiile de lucru si pe un ecran unic de mari dimensiuni (video-wall).
De asemenea, sistemul informatic comunică si cu Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgentă (112), Sistemul de Management Informational pentru Situatii de Urgentă, Sistemul de Monitorizare Trafic (BTMS), "Linia verde" a PMB, DISPEC - Sistemul romanesc de teletriaj si dispecerizare din cadrul SABIF (Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov), Aplicatia de gestiune a paturilor libere din spitale (ASSMB), Banca de date urbană a PMB, sistemul de fluxuri video al Metrorex, Sisteme AVL de localizare resurse de interventie;
CMISU detine sisteme de colectare automată a datelor din sistemele operatorilor de sprijin care monitorizează factorii de risc si transmit alerte, precum si sisteme de alertare si avertizare de tip broadcast (panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS). Dotarile cladirii asigura functionarea independenta timp de minim 72 de ore, in acest fiind prevazuta cu generatoare de energie electrica, rezerva de combustibil de peste 6 tone, precum si rezerva de apa de 4 tone.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu