Gabriela Popescu (Microsoft), despre inteligența artificială, care poate fi unealtă sau armă: Nimeni nu știe totul

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Gabriela Popescu (Microsoft) a explicat, în cadrul summitului ASPEN GMF de la București, de ce este important să avem reglementări privind utilizarea Inteligenței Artificiale.

Gabriela Popescu, manager general al Corporate, External and Legal Affairs Head, Central Europe, Microsoft, a fost prezentă la cea de-a12-a ediție a summitului ASPER GMF de la București.

”Când vorbim despre Inteligența Artificială (IA), despre cum vom implementa și utiliza IA într-o țară, dar și despre a crea un cadru este nevoie de multe stadii de abordare. 

Deoarece, când vorbim de implementare IA, trebuie să lucrezi cu sectorul privat, cu autoritățile, cu societatea, pentru a-i asculta pe toți și să te asiguri că utilizarea IA nu este o armă, că nu riscă să fie transformată într-o armă, ci într-o unealtă.

Căci, da, specific, inteligența artificială poate să fie de amândouă și depinde doar de cel care a creat principiile și regulile pentru a se asigura că IA este centrată pe om, este folosită ca unealtă și un un instrument împotriva noastră, pentru că da, poate fi folosită și astfel”, a declarat Gabriela Popescu, manager general al Corporate, External and Legal Affairs Head, Central Europe, Microsoft, în cadrul discuțiilor de la summitul ASPEN.

În ceea ce privește necesitatea de a avea mai multe sau mai puține reglementări asupra utilizării inteligenței artificiale, reprezentatul Microsoft a subliniat că ”este o zonă în care, practic, totul se schimbă în fiecare zi. Nimeni nu știe totul. În fiecare zi se întâmplă ceva, iar companiile precum Microsoft învață în fiecare zi și creează în fiecare zi structuri și nu lucrăm ne unii singuri, ci așa cum a precizat, împreună cu societatea, cu autoritățile, ca aceasta să fie folosită în mod benefic. 

Practic, Microsoft a început să lucreze cu IA cu mulți ani în urmă, am discutat despre utilizarea corectă a IA, am creat parteneriate și cred că trebuie să avem principii foarte puternice în spatele utilizării inteligenței artificiale, dar și să avem declarate foarte clar scopurile despre cum și pentru ce vom folosi IA, pentru a ne asigura că este folosită de fiecare om, nu împotriva omului”, a mai spus Gabriela Popescu. 

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel