Gabriela Ruse, meci greu în turul secund la US Open. Este singura româncă rămasă în joc, la simplu

FOTO: captura Eurosport
FOTO: captura Eurosport

Gabriela Ruse s-a calificat în turul al doilea la US Open și va întâlni o dublă campioană de Grand Slam.

Gabriela Ruse (locul 122 WTA) s-a calificat, luni, în turul secund al turneului US Open, ultimul Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe austriaca Julia Grabher (locul 1.023 WTA), cu scorul 6-2, 6-4.

Ruse (26 de ani), venită din calificări, a reușit victoria în fața sportive de 28 de ani și accederea în turul al doilea în numai 72 de minute. 

Românca s-a impus în toate cele patru confruntări cu Grabher, egalându-și cea mai bună performanță a sa la US Open (2022) și la un turneu de Grand Slam (a atins turul al doilea la Australian Open în 2022).

Ruse și-a asigurat 140.000 de dolari și 110 puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe cehoaica Barbora Krejcikova (28 ani, 8 WTA), care a dispus de spaniola Marina Bassols Ribera cu 7-6 (3), 6-2.

Krejcikova a câștigat ambele confruntări de până acum cu Ruse, în 2019, în primul tur la București, cu 6-3, 0-6, 6-2, și în 2023 la Abu Dhabi, în primul tur, cu 6-1, 6-4.

Barbora Krejcikova este deținătoarea două titluri de Grand Slam, la simplu, Roland Garros (2021) și Wimbledon (2024), cu precizarea că în cele două ediții a reușit să bifeze ”dubla”, câștigând și titlul de dublu. 

În ceea ce privește turneul de la US Open, cea mai bună evoluție a cehoaicei a fost în 2021, când, aflată pe locul 9 WTA, a ajuns în sferturile de finală, pe care le-a pierdut în fața bielorusei Aryna Sabalenka (locul 2 la acel moment), scor 1-6, 4-6. 

Gabriela Ruse, ultima româncă rămasă în concurs, pe tabloul de simplu

În urma victoriei de luni, Gabriela Ruse este ultima româncă rămasă în joc pe tabloul de simplu, după ce atât Jaqueline Cristian (locul 69 WTA), cât și Ana Bogdan (locul 91 WTA), ambele prezente direct pe tabloul principal, au fost învinse încă din turul inaugural.

Astfel, Jaqueline Cristian (26 de ani) a fost eliminată luni seara în runda inaugurală a turneului US Open, ultimul de Grand Slam al anului, după ce a cedat în două seturi, 6-2, 6-4, în fața rusoaicei Daria Kasatkina (locul 13 WTA, favorită nr. 12).

Ana Bogdan (31 ani, 91 WTA) a fost învinsă în primul tur de olandeza Arantxa Rus (33 ani, 93 WTA), cu 6-4, 7-6 (5), după două ore și 13 minute.

Ana Bogdan o învinsese în toate cele patru dueluri anterioare pe Rus. Cel mai recent a avut loc anul acesta, la Cluj-Napoca, în sferturi, scor 3-6, 7-6 (6), 7-6 (5).

Ana Bogdan a pierdut în primul tur la New York la ediția de anul trecut, ea nereușind să treacă de turul al doilea la Flushing Meadows până acum.

Pentru evoluția sa de la simplu de anul acesta va fi recompensată cu 100.000 de dolari și 10 puncte WTA, scrie Agerpres.

Trei românce pe tabloul de dublu

România are pe tabloul de dublu trei jucătoare, Monica Niculescu, care a câștigat, în weekend, turneul WTA 500 de la Monterrey, Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse.

Potrivit tragerii la sorți, Niculescu și Hanyu Guo (alături de care a câștigat în Mexic) vor juca, în turul inaugural, împotriva perechii Maia Lumsden/Anna Siskova (Marea Britanie/Cehia).

Jaqueline Cristian va face pereche cu italianca Angelica Moratelli și va întâlni perechea Ulrikke Eikeri/ Ingrid Neel (Norvegia/Estonia), iar perechea Gabriela Ruse/ Marta Kostyuk (Ucraina), se va confrunta cu perechea Kateryna Baindl/Katie Volynets (Ucraina/SUA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel