Gabriela Ruse, mulțumită de finala de la Transylvania Open: ”Voi fi o altă persoană după acest turneu”

FOTO: Captura video sport.ro
FOTO: Captura video sport.ro

Gabriela Ruse, beneficiara unui wild card la Transylvania Open, a reușit un turneu de care este mulțumită, deși a pierdut finala.

Gabriela Ruse (25 de ani, locul 188 WTA) a fost învinsă în finala turneului Transylvania Open WTA 250 de germanca Tamara Korpatsch cu scorul de 6-3, 6-4.

Beneficiara unei invitații din partea organizatorilor (wild-card) a cedat după o oră şi 52 de minute.

Românca a început foarte bine meciul și a condus cu 3-0, dar apoi a acuzat probleme la piciorul stâng și a pierdut șase ghemuri consecutive şi setul (3-6).

Debutul actului secund a fost echilibrat (1-1, 2-2), dar Korpatsch (28 ani, 105 WTA) s-a desprins la 5-2, câștigând cu 6-4.

Dacă pentru Korpatsch, a cărei cea mai bună clasare din carieră este locul 74 (ocupat în noiembrie 2022), aceasta a fost prima finală WTA la simplu, Ruse a jucat a treia finală WTA, după cele două consecutive din 2021, cu titlu câștigat la Hamburg și înfrângere în ultimul act la Palermo.

Ruse a câștigat ambele dueluri anterioare cu Tamara Korpatsch, în 2018 în optimi la Montreux (Elveția), cu 3-6, 6-1, 6-3, și în 2020 în sferturi la Praga, cu 7-6 (5), 0-6, 6-4.

Gabriela Ruse, la cel mai bun rezultat al său din acest an, s-a ales cu un cec de 20.226 de dolari și 180 de puncte WTA. Korpatsch a fost premiată cu 34.228 dolari și 280 de puncte WTA, conform Agerpres.

În urma acestui rezultat, Gabrilea Ruse va urca până pe locul 127 WTA, în clasamentul WTA Live.

Gabriela Ruse: ”O săptămână minunată pentru mine”

”În primul rând, vreau să o felicit pe Tamara și pe familia ei. Ați avut o săptămână atât de bună. Felicitări, ai jucat incredibil și ai un viitor măreț înainte.

În momentul ăsta, încerc să îmi adun cuvintele și să vă transmit ce am eu în suflet. A fost o săptămână minunată pentru mine. Nu m-am gândit nicio secundă că voi ajunge în finală” a spus Gabriela Ruse, izbucnind în lacrimi, scrie sport.ro.

”Chiar acum o săptămână eram cu antrenorul meu în taxi, veneam către Cluj, ne calculam punctele și aflasem că eram aproape să nu mai intru la Australian Open. Mă gândeam cât de greu îmi va fi să o iau de la capăt, dar Dumnezeu mi-a scos această săptămână în cale.

Aș vrea să vă mulțumesc că ați fost martorii acestei săptămâni. Cred că, de-a lungul anilor, am învățat că înfrângerile sunt cel mai importante lecții pe care un om le poate învăța.

Vă mulțumesc din tot sufletul că ați fost alături de mine. Aș vrea să îi mulțumesc lui Patrick (n.r. Ciorcilă - directorul turneului de la Cluj) că mi-a dat această șansă. Am fost colegi foarte mulți ani și a avut foarte multă încredere în mine.

Îi mulțumesc echipei, dar și familiei, care a venit și m-a susținut. A însemnat ceva extraordinar această săptămână.

Eu, Gabriela Ruse, voi fi o altă persoană după acest turneu și vă mulțumesc din tot sufletul meu” a concluzionat Gabriela Ruse, în discursul ținut ca vicecampioană a Transylvania Open. 

Citește și: Calea spre succes a lui Ianis Hagi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel