Gadgeturile bunicilor. Cât mai costă acum

casetă
casetă

Magnetofoanele și casetofoanele au devenit desuete din cauza progresului tehnic ce permite redarea sunetului pe suport digital.

Colecționarii nu au renunțat la aceste mașinării, iar prețurile au început să urce tocmai din cauza vechimii lor. În plus, vechiul pick-up retrăiește o a doua tinerețe, cu vânzări în creștere.

Primul magnetofon a fost fabricat în Germania, în 1935, și depășea un metru și jumătate înălțime. Ulterior, dimensiunile i-au fost reduse însă magnetofonul era în continuare masiv și relativ greu de utilizat. Însă față de discurile de vinil, avea mai multe atuuri: o durată de înregistare pe o bandă de circa două ore și o calitate mut mai bună a sunetului. În România, magnetofonul a avut perioada sa de glorie în anii 80-90 când era socotit un produs de lux, însă apariția compact-discului i-a adus o pensionare subită.

Obiecte de anticariat

Acum magnetofoanele pot fi găsite în anticariate cu prețuri care pot ajunge și la 900 de lei pentru un magnetofon Kashtan, nume cu mare prestigiu altădată. Însă ultimele modele de magnetofoane atinge prețuri amețitoare, mai ales dacă sunt nefolosite sau au boxele și stația de amplificare originală. Pe site-urile de vânzări online, un asemenea magnetofon este scos la vânzare cu prețuri între 3.000 și 16.000 de lei. Benzile de magnetofon sunt disponibile la prețuri de 30-60 de lei bucata, însă mai toate sunt deja înregistrate, iar posibilitatea de a găsi benzi noi este practic nulă.

CITEȘTE CONTINUAREA PE DC BUSINESS.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel