Gafă de protocol: Președinte în trening pe Muntele Athos! Vlad Nistor: Era foarte relaxat și comod, îmbrăcat foarte lejer, complet nepotrivit / video

Agerpres
Agerpres

Gafă de protocol: Președinte în trening pe Muntele Athos!

Europarlamentarul Vlad Nistor a povestit o gafă de protocol de pe vremea când Emil Constantinescu era președinte. Liberalul a fost consilier de stat la Președinția României în perioada 1998-2000.

Invitat în cadrul podcastului Avangarda cu Ionuț Vulpescu, Vlad Nistor a povestit mai multe episoade memorabile de pe vremea când era șeful protocolului în Administrația Prezidențială. Să-i spunem... „ieșiri” din protocol. 

„Da, două îmi aduc aminte. Unul în care nu i s-a transmis Președintelui Constantinescu, de pildă, că atunci când a fost la Muntele Athos urma să fie așteptat de către înalții prelați cu toate odăjdiile (n.r. - Veșminte purtate de preoți în timpul oficierii slujbei religioase sau în împrejurări solemne), și Președintele era foarte relaxat și comod, îmbrăcat foarte lejer, complet nepotrivit.

Un al doilea, celebru, în care cei care îi aduceau hainele de gală au uitat să îi aducă și pantofii, și atunci a apărut îmbrăcat în costum cât se poate de negru cu o pereche de pantofi albi.

Și unul pe care mi-l aduc aminte pentru că eu eram in charge, dar nu eu mă ocupam direct de chestia asta, când dimineața, făcând duș înainte de plecarea într-o deplasare oficială, cu Președinte cu tot, mi-am adus aminte că n-am verificat eu dacă cei doi colaboratori ai mei apropiați, care trebuiau să se ocupe de poveste asta, adjuncții mei, luaseră sau nu pașapoartele diplomatice din fișetul de la Cotroceni. Acolo era inclusiv pașaportul Președintelui. Într-adevăr, nu le luaseră. S-ar fi putut ajunge la un incident, pentru că eram chiar într-o țară ciudată în care aveai nevoie de pașaport, nu mai țin minte în care, dar în care Președintele și delegația să nu poată coborî.

Atunci a fost o busculadă în birou pentru recuperarea pașapoartelor și o mică întârziere a avionului. Astea au fost lucruri hazlii care nu au avut niciodată consecințe. Mai gravă e povestea cu odăjdiile înalților prelați și cu președintele îmbrăcat foarte sport. Adică, sunt hazlii și nu a fost vorba despre incidente diplomatice importante. Eu cel puțin nu îmi aduc aminte să fi fost unul și totuși eu doi ani și jumătate am fost cu Președintele cam peste tot unde a fost să fie”, a povestit Vlad Nistor.

Familia, lucrul cel mai de preț pentru Vlad Nistor

I.V.: La ce țineți cel mai mult în viață? Care e valoarea fundamentală a lui Vlad Nistor?

V.N.: Țin cel mai tare la familia mea. Am doi băieți și patru nepoți. Deci clar, un întreg regiment. Nu am cum să țin la altceva mai tare decât la soția mea, la copiii mei, la soțiile lor și nepoții, normal. 

Dorința lui Vlad Nistor: O Românie imună la demagogie

I.V.: Domnule profesor, vă mulțumesc pentru acest dialog și în final aș dori să vă rog să adresați un gând, o urare, un îndemn, celor care urmăresc podcastul meu, Avangarda, cu Ionuț Vulpescu. 

V.N.: După părerea mea cultura e esențială, cu cât poporul român va fi mai cultural, cu atât viitorul țării acesteia va fi mai aproape de ce ne dorim cu toții, dar pe termen scurt, pentru că aceasta e o politică, o strategie de viitor, pe termen scurt îmi doresc ca cetățenii României să voteze cu respectarea tuturor valorilor în sensul celor în care au fost educați. Să nu cadă în capcana unor discursuri demagogice inconsistente care nu pot decât să facă rău României, și în ultimă instanță, pe cale de consecință, cum spun juriștii, fiecărui român în parte. 

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

VEZI ȘI: Un tânăr (34 de ani), care lucrează la Bolt și Uber, spune cât crede că ar trebui să fie salariul în București - https://www.dcnews.ro/un-tanar-34-de-ani-care-lucreaza-la-bolt-si-uber-spune-cat-crede-ca-ar-trebui-sa-fie-salariul-in-bucuresti_946010.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel