Gafă făcută de Joe Biden: Președintele SUA îi confundă pe Putin și Xi Jinping într-un interviu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Joe Biden pare să fi încurcat președinții Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, într-un alt interviu, marcând cea mai recentă gafă verbală dintr-o lungă serie de erori pentru comandantul suprem în vârstă de 81 de ani.

Într-un interviu cu revista Time, președintele s-a împiedicat în mai multe puncte cheie de politică - lucru pe care publicația l-a subliniat într-o „verificare a faptelor” după încheierea interviului.

Când Biden a fost întrebat dacă un nou pachet de tarife pentru importurile chineze în SUA ar duce la creșterea prețurilor pentru consumatori, președintele aparent s-a încurcat puțin în privința numelor celor mai mari rivali ai țării sale pe scena mondială.

Biden a spus: „Nu, pentru că iată care este situația... Este o diferență. I-am spus clar lui Putin de la bun început că - nu sunt, nu ne angajăm în..." a răspuns Biden, înainte de a se opri pentru un moment.

Putin, Xi și Biden

Președintele în vârstă de 81 de ani a continuat: „De exemplu, Trump dorește o taxă de 10% pe tot. Asta va crește prețul tuturor lucrurilor în America”.

Dar o notă a editorului de la Time spune: „Biden părea să se refere la Xi aici, nu la Putin”.

Biden suferă de un bâlbâit încă din copilărie, dar confuziile sale legate de nume importante par să se fi intensificat în ultimele luni.

A încurcat președinții francezi, cancelarii germani și a confundat Egiptul cu Mexicul - toate în 2024.

Când a fost întrebat despre prioritățile sale de politică externă, Biden a spus că este „foarte concentrat pe asigurarea faptului că ne ocupăm de... ceea ce numesc acum sudul”.

El a adăugat: „Vor fi un miliard de oameni în Africa în următorii câțiva ani. Trebuie, trebuie să fim un catalizator pentru schimbare pentru beneficiul, pentru, pentru mai bine, trebuie să-i ajutăm să reconstruiască mai bine, trebuie să-i ajutăm”.

Potrivit unui raport publicat de Fondul Monetar Internațional, populația Africii a depășit 1,4 miliarde în 2023, iar Națiunile Unite estimează că aceasta va ajunge la 2,5 miliarde până în 2050.

Când a discutat despre tarifele pentru importurile chineze, relația sa cu Xi și posibilitatea unui acord de eliberare a ostaticilor implicând Israelul și grupul militant palestinian Hamas, Biden a făcut comentarii „de neînțeles”, conform transcrierii interviului publicate de Time.

Biden a mai spus că există „toate motivele” pentru ca oamenii să concluzioneze că prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu prelungește deliberat războiul din Gaza pentru beneficiul său politic personal, remarci pe care un purtător de cuvânt al guvernului israelian le-a condamnat ca fiind „în afara normelor diplomatice ale fiecărei țări cu gândire corectă”, a raportat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel