Gafa lui Mihai Chirica. A spus 'făuritorii urinii', în loc de 'făuritorii unirii' - Video

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Primarul de Iași, Mihai Chirica, a făcut o gafă mare în cadrul discursului rostit cu ocazia festivităților de Mica Unire.

Mihai Chirica a spus 'făuritorii urinii', în loc de 'făuritorii unirii'.

'Astăzi, am venit să vorbim cu pioșenie despre cei care s-au sacrificat pentru această națiune. Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand, Regina Maria, făuritorii urinii, ei ne-au lăsat această mândră moștenire!', a declarat Mihai Chirica de la tribuna oficială.

Momentul a făcut furori pe rețelele de socializare, stârnind numeroase comentarii și reacții.

VIDEO

@penaliiasului #Meme #MemeCut #iasi #primar #penal #mihai #chirica ♬ sunet original - Penalii Iasului

Citește și - Moment inedit în Pasul Vâlcan. Mai mulți tineri au jucat Hora Unirii printre nămeți / video

Hora Unirii a fost jucată la altitudinea de 1612 metri, în Pasul Vâlcan, cu ocazia zilei de 24 Ianuarie.

Se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române din 1859, care s-a produs odată cu dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza în calitate de domn al Moldovei şi Ţării Româneşti.

Meritul lui Cuza constă în faptul că a reuşit să obţină recunoaşterea internaţională a Unirii Principatelor şi a înfăptuit reforme în mai multe domenii. Cu această ocazie, la Iaşi au loc mai multe evenimente, printre care un marş.

Evenimentul este sărbătorit în toate colțurile României. Un grup de tineri au urcat pe munte pentru a juca hora unirii. Oamenii au dansat la cota 1612, în Pasul Vâlcan, acolo unde este monumentul Eroilor din Primul Război Mondial.

Unirea Principatelor Române, cunoscută ca "Mica Unire", este un eveniment istoric care a stat la baza formării statului modern român. Imediat după alegerea lui Alexandru Ioan Cuza a fost creat primul Parlament unic, primul guvern unitar şi armata proprie.

"Mica Unire" a scos ţările române de sub influenţa ţaristă şi a garantat că trupele ruseşti nu vor mai călca pe teritoriul Principatelor fără acordul puterilor garante: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei, Imperiul Francez, Prusia, Sardinia și Imperiul Otoman.

Din 1862, ţara a fost denumită România, iar după abdicarea lui Alexandru Ioan Cuza în 1866 a fost adoptată prima Constituţie. În acea perioadă, Transilvania era în componenţa Imperiului austro-ungar. A ieşit de sub această dominație abia în 1918, odată cu Marea Unire de la Alba Iulia. Din 2014, în baza unui decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis, 24 ianuarie este zi liberă în România, scrie Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel