Găini "Dual Mode" - parte a unui proiect în valoare de 200 de milioane de dolari finanțat de Fundația Gates

Foto Ilustrativ/Pexels Rodnae Productions
Foto Ilustrativ/Pexels Rodnae Productions

Parteneriat anunțat pentru producția agricolă în condiții de mediu extreme, cum ar fi în Africa sub-sahariană.

Fondul de Dezvoltare de Stat din Qatar și Fundația Gates vor investi împreună până la 200 de milioane de dolari în următorii doi ani pentru a ajuta fermierii din țările în curs de dezvoltare să se adapteze la schimbările climatice.

Parteneriatul, anunțat duminică la o conferință în statul din Golful Arab, urmărește introducerea metodelor și tehnologiilor „agriculturii adaptative” în comunitățile dependente de climă, atât pentru hrană, cât și pentru venituri, în special în Africa subsahariană . 

Mark Suzman, CEO al Fundației Gates, în anunțarea parteneriatului, a spus că „încercăm să ajutăm comunitățile să facă față realității schimbărilor climatice și, într-un fel, să le ajutăm să evite daunele viitoare”, ceea ce le poate face comunitățile și mai sărace . 
 

Parte a proiectului - crearea de găini ”dual-mode”

Unul dintre exemplele de dezvoltare pentru parteneriat va fi crearea de găini ”dual-mode”, adică crescute atât pentru aprovizionarea cu carne, cât și pentru ouă. Puii ”adaptabili ” ar ajuta femeile cu venituri mici care conduc microferme de păsări în anumite părți ale Africii. Găinile ar rămâne productive în multiple condiții climatice, adaptându-se la ele potrivit RaiNews.
 

"Schimbările climatice au loc deja. Observăm deja secete și inundații mai frecvente, condiții meteorologice mai puțin previzibile", a spus Suzman. Fundația Bill și Melinda Gates, o organizație non-profit de reducere a sărăciei și a inegalității, va finanța parteneriatul cu Fondul de Dezvoltare a Statului Qatar cu 50%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel