DOSAR GALA BUTE: Ion Ariton, audiat la DNA

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, în prezent senator PSD, a venit marţi la DNA, pentru a fi audiat în Dosarul Gala "Bute". Ion Ariton este suspectat că a determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute.

Citește și: Dosar Gala Bute: Elena Udrea, audiată la DNA

Ion Ariton a ajuns la Direcţia Naţională Anticorupţie în jurul orei 10:00 şi nu a făcut nicio declaraţie la intrarea în sediu.

Fostul ministru al Economiei a fost citat să se prezinte marţi la DNA, după ce Senatul a avizat, pe 12 februarie, începerea urmăririi penale a senatorului PSD, în dosarul "Gala Bute".

Ion Ariton este acuzat de procurori că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu peste 1,7 milioane lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja, scrie Mediafax.

DNA vrea să înceapă urmărirea penală în cazul fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, pentru participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Vezi și: Elena Udrea a ajuns la ICCJ: Ar putea fi eliberată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel