EXCLUSIV  Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România 2023 / Viitorul României. Prof. univ. dr. Bălănescu: Personalități mondiale de origine română, la București

Radu Bălănescu, la DC News
Radu Bălănescu, la DC News

Prof. univ. dr. Radu Bălănescu, Marele Maestru al Marii Loji Naționale din România, a fost invitat la Interviurile DC News, unde a vorbit despre evenimentele pe care urmează să le organizeze în România.

„M-a bucurat foarte mult dorința pe care eu am sesizat-o în rândul membrilor Marii Loji Naționale din România de a realiza niște evenimente speciale, pe care noi până cum le făceam în București, mă refer la Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în care știți că sprijinim excelența, oferim șapte premii cu o anumită valoare materială, destul de consistentă, pentru cei care au făcut ceva important în anul precedent, pentru țara noastră, în diferite domenii de activitate.

Sunt comisii alcătuite din profesori, universitari, academicieni, nu au legătură cu masoneria. A fost o serie întreagă de doamne care au primit aceste premii, dar ceea ce m-am bucurat foarte mult a fost faptul că, în ultimii doi ani, au apărut pe această hartă niște orașe noi: Arad, Craiova, Constanța, Bistrița, care s-au adăugat Timișoarei, care organizează și ei o astfel de gală de 10 ani, la Universitatea de Vest cu cadrele didactice de acolo, cu implicarea foarte multor factori. Din acest proiect nu lipsesc universitățile, cele mai importante universități de stat din România, nu lipsesc o lista întreagă de membri ai Academiei Române.

În 21 iunie  vom organiza din nou la Ateneul Român, ca de obicei, numai acolo s-a desfășurat această gală, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România”, a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

„Ați avut un proiect care a marcat o serie de conferințe pe care ați început să le organizați înainte de aniversarea Centenarului Marii Uniri, privind viitorul României. Acolo au fost momente în care masoneria din România a avut un rol fundamental în sedimentarea unor valori europene în țară noastră și creșterea acestora, fapt care s-a văzut până la urmă și în dezvoltarea actuală a țării.”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Aceste conferințe, „Viitorul României”, au apărut ca o necesitate în ceea ce privește clarificarea unor subiecte de interes pentru societatea civilă. O clarificare pe care noi am considerat-o absolut necesară într-un moment în care există o abundență de fake news, pe diferite subiecte, și încă mai există, motiv pentru care aceste conferințe vor continua, pe diferite teme. Prin valoarea extrem de ridicată a lectorilor care au răspuns invitației noastre și de a căror prezență am fost extrem de onorați, cred că participanții au plecat niște lucruri și idei mult mai clare, referitor la subiectele respective pe care au continuat apoi să le promoveze în cercurile din care fiecare făcea parte.

Dacă vă aduceți aminte, una din teme s-a referit exact la ceea ce înseamnă posibilitate fake news-urilor pe tema respectivă, care era discutată și cred că foarte multe cetățeni ai României au înțeles exact ce trebuie să ia bun sau ce trebuie să nu ia din diferite știri care apar.

Genul acesta de evenimente-dezbatere au început în alte state cu democrație consolidată de mulți ani. Este important că în România lumea a primit bine acest gen de eveniment. Eu vreau să vă mulțumesc în mod direct că ați înțeles acest proiect imediat și că l-ați transmis online cu capacitatea extraordinară pe care o ocupă DC News. Au fost prezenți fizic în jur de 30.000 sau 40.000 de cetățeni ai României în cele șase orașe mari ale țării: București, Craiova, Constanța, Timișoara, Iași, Cluj. Acestora li s-au adăugat în jur de 300.000 de urmăritori pe zona online prin DC News și Calea Europeană.

Aceste conferințe au fost făcute în online în perioada de pandemie. Noi le vom relua începând cu această toamnă. În ceea ce privește participanții , fizic, cei care au participat în săli, 80% nu aveau niciun fel de legătură cu masoneria. Pe noi asta ne-a și interesat. Am vrut să facem aceste conferințe pentru cetățenii României care nu au legătură cu ceea ce înseamnă Marea Lojă Națională din România.

Din toamna vreau să organizăm acest gen de conferințe având ca invitați și ca lectori mari personalități mondiale de origine română.”, a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

„Foarte interesantă abordarea, deci mari personalități mondiale. Aduceți sub egida atât de prestigioasă a masoneriei din România, aceste personalități care presupun că sunt mari profesori universitari români, medici, probabil că și antreprenori de mare succes care ar putea să-i învețe ceva pe antreprenorii din România. O să-i aduceți în București sau în alte orașe?”, a spus Bogdan Chirieac. 

„O să-i aducem în principiu în București, dar dacă ei își vor dori să fie și în alte orașe, sau dacă timpul le va permite, pentru că marea majoritate au o agenda extrem de încărcată, atunci vreau să-i ducem și în alte orașe din țară sau cu ajutorul dumneavoastră, conferințele respective vor fi transmise și online și vor putea fi urmărite, ceea ce înseamnă un câștig enorm.”, a spus Prof. univ. dr. Radu Bălănescu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel