Gălățenii, speriați că Rusia atacă România. Se auzeau bubuituri de peste tot, dar adevărul e altul. "Mor de frică! Mi se zguduie și ușile!"

Gălățenii, speriați că Rusia atacă România. Se auzeau bubuituri de peste tot, dar adevărul e altul / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Gălățenii, speriați că Rusia atacă România. Se auzeau bubuituri de peste tot, dar adevărul e altul / Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Gălățenii au crezut că Rusia atacă România, după ce au auzit mai multe bubuituri.

Gălățenii au intrat în panică, după ce au auzit mai multe bubuituri puternice, transmite Antena 3 CNN. Neștiind despre ce este vorba, oamenii au început să întrebe pe reţelele sociale dacă este vorba de un atac al ruşilor.

VEZI ȘI: Ce a aflat Bogdan Chirieac despre atacurile ruşilor la graniţe. "Există acest risc! Dacă drona aia devia 1km, cădea în centru la Galaţi!"

"Mor de frică! Mi se zguduie și ușile! De două săptămâni tot o țin cu bubuiturile", a scris cineva.

"Atacuri ale rușilor la Reni, lângă Galați, bubuituri de două ore, la TV nimic, nici o știre", a scris un alt internaut.

"Probabil se duc lupte în Ucraina, în apropierea graniței cu România, la câțiva zeci de km. E înfiorător, mai lipsea sa facă proba și la alarme", a scris altcineva.

"Bună seara! Locuiesc la 15 km de Galați și aud constant bubuituri ca și cum ar fi bombardamente. La voi cum e în oraș, tot așa tare se aud?", a scris o persoană pe Facebook, scrie Adevărul.ro.

"A fost ceva înfiorător, știind că sunt exerciții militare tot ai spaima aia să nu se întâmple ceva. Locuind și aproape se aud mai tare. Mai lipseau sirenele", a scris un alt internaut.

"Ne spune și nouă ce se aude?? Toată noaptea s-au auzit bubuiturile astea. Dacă erau exerciții în poligon, ar fi încetat până la la ora asta", a scris un alt gălățean.

Ce au auzit, de fapt, gălățenii

În realitate însă, a fost vorba doar de un exercițiu militar, desfășurat sub comanda NATO, care a început pe data de 10 iulie, și în cadrul căruia se folosește muniție reală de război. Teama generalizată a gălățenilor este însă de înțeles pentru că vine după atacul cu drone de la nici 500 de metri de malul românesc.

VEZI ȘI: Riscurile atacului cu drone de la granița României. Col. Ion Petrescu: Rusia se joacă cu focul! Cea mai bună apărare este ofensiva, sperăm să nu ajungem acolo

Exercițiile militare au loc în localitatea Smârdan, aproape de Galați, așa că din cauza zgomotelor oamenii s-au speriat teribil. Au crezut că este un nou atac al Federației Ruse în portul Reni, care se află la doar 20 de kilometri de Galați. Exercițiul militar se încheie pe 4 august, așa că cel mai probabil gălățenii vor mai auzi bubuituri și în zilele următoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel