Galaţi: Interpret autorizat în limbajul mimico-gestual, la Biblioteca "V.A. Urechia"

Biblioteca "V.A. Urechia" din Galaţi a încheiat un parteneriat cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România pentru asigurarea unui interpret autorizat în limbajul mimico-gestual, care va activa în cadrul instituţiei, se arată într-o informare transmisă, marţi, de biroul de presă al Consiliului Judeţean(CJ) Galaţi, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, au fost luate măsuri şi pentru sprijinirea nevăzătorilor, prin montarea unor suprafeţe de avertizare în interiorul bibliotecii.

"În cazul în care la bibliotecă se va prezenta o persoană cu dizabilităţi auditive, personalul instituţiei va putea apela gratuit la un interpret în limbajul mimico-gestual. Poate părea un lucru mic, însă este extrem de important pentru persoanele cu deficienţe auditive, care astfel vor putea folosi mult mai uşor serviciile oferite de Biblioteca V.A Urechia. De asemenea, în interiorul instituţiei au fost montate suprafeţe de avertizare pentru nevăzători, care vor ajuta persoanele cu deficienţe de vedere să se ghideze mai bine în interiorul bibliotecii şi să se deplaseze în siguranţă", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea

În plus, în această lună va fi montată şi platforma tip lift pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel