Bilanțul morților a crescut la patru în județul Galați. Oamenii au fost luați de viitură. UPDATE: Un elicopter Black Hawk execută misiuni de căutare-salvare

Foto: monitoruldegalați.ro
Foto: monitoruldegalați.ro

Două persoane au murit, vineri noaptea, în  județul Galați, în urma inundațiilor, iar ulterior au apărut informații despre alte două persoane decedate.

UPDATE 6:

ISU a distribuit imagini cu salvarea a trei persoane vârstnice din localitatea Pechea, județul Galați.

Foto: ISU Galați

UPDATE 5:

O femeie este căutată de pompierii militari după ce a fost luată de o viitură în comuna Griviţa, au informat sâmbătă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, transmite Agerpres.

"Pompierii intervin cu un echipaj de căutare-salvare şi o barcă pentru găsirea şi salvarea femeii", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Mai multe localităţi din judeţul Vaslui sunt afectate de căderile abundente de precipitaţii înregistrate în ultimele ore, locuinţe, gospodării şi drumuri fiind inundate.

Capacitatea de luptă a ISU Vaslui a fost ridicată, în contextul avertizării cod roşu de precipitaţii, în prezent fiind chemaţi la serviciu şi pompieri aflaţi în turele libere. De asemenea, pompierii vasluieni se deplasează cu o autospecială şi o motopompă de mare capacitate în sprijinul pompierilor militari din judeţul Galaţi.

UPDATE 4: 

Manifestarea fenomenelor hidrometeorologice extreme a generat, din nefericire, decesul a 4 persoane (1 din localitatea Pechea, 1 din localitatea Dragușeni,1 din localitatea Costache Negrii și 1 din localitatea Corod). 

În urma verificărilor efectuate de organele abilitate a 5-a victimă nu a decedat din cauza efectelor meteo, ci din alte cauze, fiind decedată de două zile.

UPDATE 3:

Un elicopter Black Hawk al Inspectoratului General de Aviaţie a fost direcţionat spre judeţul Galaţi, acesta urmând să efectueze atât misiuni de survol, cât şi misiuni de căutare-salvare, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, urmează să ajungă sâmbătă în zonele afectate.

În contextul avertizărilor de fenomene meteorologice ce vizează instabilitate atmosferică, averse torenţiale şi importante cantitativ, sâmbătă, între orele 7,00 şi 10,00, s-au înregistrat efecte în şapte localităţi din şase judeţe - Argeş, Bacău, Galaţi, Iaşi, Neamţ şi Vaslui -, unde s-a intervenit pentru salvarea a 95 de persoane (87 în judeţul Galaţi, 8 în judeţul Vaslui) şi pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

IGSU menţionează că au fost luate măsuri privind activarea grupei operative la nivelul a nouă judeţe - Bacău, Botoşani, Buzău, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vrancea şi Vaslui. 

UPDATE 2:

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat sâmbătă că a fost raportat decesul unei alte persoane, a cincea, în localitatea Costache Negri, judeţul Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat această zonă. 

UPDATE 1:

Potrivit Antena 3 CNN, alte două persoane au decedat în urma inundațiilor puternice din Județul Galați. Astfel numărul victimelor ajunge în acest moment la patru. Cei patru oameni care au murit sunt din Pechea (1), Drăgușeni (1), Costache Negri (1) și Corod (1). Reprezentanţii prefecturii Galaţi au transmis că un bărbat a murit, fiind luat de viitură, iar o femeie a fost găsită moartă în casă.

Știrea inițială:

Două persoane și-au pierdut viața în Galați, în urma viiturilor de vineri noaptea. O persoană din Pechea a fost luată de o viitură, iar cea de-a doua a fost surprinsă de viitură în propria locuință în comuna Drăgușin, a precizat într-o intervenție la Antena 3  Teodora Diaconiță, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galați. În Galați a fost Cod Roșu de ploi abundente.

Potrivit acesteia, circa 40 de persoane au fost evacuate din locuințe, urmând ca alte zeci să fie evacuate în perioada următoare. Potrivit ISU, sâmbătă dimineața, erau afectate 19 localități din 8 județe. 

De asemenea,într-o intervenție la Antena 3, Grigore Ghionea, primarul comunei Cudalbi, a precizat că o parte a locuitorilor din comună se află locați în căminul cultural.

În zonă, alături de reprezentanții ISU Galați, se află reprezentanți din județele vecine.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel