Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la ședința de Guvern privind asumarea Proiectului „România Educată”.
Klaus Iohannis a fost întâmpinat de premierul Florin Cîțu. Președintele a prezidat ședința de Guvern de miercuri, 14 iulie, în care a fost asumat proiectul „România educată”.
Țintele asumate în cadrul proiectului „România Educată” țin de scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, de asigurarea unui consilier de carieră la cel mult 500 de elevi, reducerea ratei de analfabetism funcțional, dar și de formarea a zeci de mii de cadre didactice.
„Vom construi școli și creșe noi, avem nevoie de așa ceva”, a spus premierul Florin Cîțu.
„Domnule președinte, vă garantez că, așa cum suntem parteneri în reformele pe care ni le-am asumat pentru statul român, aveți în mine un partener de încredere în a transforma acest proiect într-o realitate! După aprobarea acestui memorandum, vom trece la următoarele etape”, a spus Florin Cîțu.
Reforma sistemului de învățământ românesc este obligatorie dacă vrem ca generațiile viitoare să beneficieze de educație de calitate și de șanse reale pentru a fi competitivi pe piața muncii, a zis președintele Klaus Iohannis la prezentarea, în Guvern, a proiectului „România Educată”.
„Astăzi este o zi extrem de importantă pentru viitorul educației. Împreună, înaintăm decisiv către implementarea proiectului România Educată”, a spus președintele, mulțumind membrilor Executivului pentru colaborare.
„Sunt covins că veți depune toate eforturile, astfel încât să schimbăm în bine sistemul de învățământ românesc. Reforma acestuia este obligatorie dacă vrem ca generațiile viitoare să beneficieze de educație de calitate și de șanse reale pentru a fi competitivi pe piața muncii. România Educată este un proiect cu legitimitate democratică, un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada post-decembristă”, a explicat președintele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci